"VERGİ BİZİM GELECEĞİMİZ"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Vergi Haftası' nedeniyle Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, verginin geleceğimizin inşasında önemli bir etken olduğunu söyledi, "Vergi vermek önemli bir vatandaşlık görevidir" dedi.

Vergi bilincinin artması ve vergiye kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bu yıl 33'üncüsü kutlanan Vergi Haftası kapsamında, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan başkanlığındaki heyet, Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Toplumda vergi bilincinin artması için 1990 yılından bu yana kutlanan Vergi Haftası, 21-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Vergi Dairesi Başkanı Karayılan, ziyarette Vali Yazıcı'ya çalışmalar ve 33'üncü Vergi Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, geçen yıl şehirde turizmin artmasıyla vergi gelirlerinde de artış olduğunun altını çizdi.

VERGİ BİLİNCİNİN OLUŞMASI ÖNEMLİ

Vergi Haftası'nı kutlayan Vali Yazıcı, Toplumda vergi bilincinin oluşmasının önemli olduğunu, yapılan çalışmalarla toplumda vergi bilincinin arttığını söyledi. "Toplanan her kuruş vergi vatandaşımıza hizmet olarak geri dönmekte" diyen Vali Yazıcı, "Bu bağlamda güzel bir iş yapıyorsunuz. Devleti ayakta tutuyorsunuz" şeklinde konuştu.

BÜYÜME VE GELİŞMEYİ DOĞRUDAN ETKİ EDER

Vergi için, "Geleceğimiz" diyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu;

"Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa etkin şekilde ulaşmasının temel şartı olan vergi, geleceğimizin teminatı ve refahın arttırılması için vazgeçilmez bir unsurdur. Şunu unutmayalım ki, devletlerin temel finans kaynağı olan vergi, etkin ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki eden önemli bir araçtır. Vergi vermek önemli bir vatandaşlık görevidir. Vergi Haftası sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikler de, ülkemizde vergi bilincinin gelişmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizin daha çok kalkınması, kamu ve sosyal hizmetlerin vatandaşa daha etkin ulaşması vergi gelirlerinin sağlıklı toplanmasıyla mümkündür."

Vergi dairelerinin çağın gerekleri doğrultusunda yenilendiğini ve vatandaşlara e-devlet üzerinden birçok hizmeti sağladığını söyleyen Vali Yazıcı, ziyaret sebebiyle heyete teşekkür etti.

DHA