'VENERA ENSEMBLE' BÜYÜLEDİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), müzikseverleri adını Venüs gezegeninden almış 'Venera Ensemble' konserinde buluşturdu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen konserde, Antalya DOB sanatçıları mezzo soprano Gülçin Gültekin, viyolonsel sanatçısı Veronika Yeliz Efe ile arp sanatçısı Senem Çine'den oluşan üçlü sahne aldı.

Adını Göbeklitepe'den Eski Yunan kültürüne, Mezopotamya'dan uzak doğuya kadar çağlar boyu birçok sanatçıya esin olmuş Venüs gezegeninden alan 'Venera Ensemble' grubu, Serkan Akbıyık'ın 'My Beatiful Woman Ve Rüya', A. Piazzola'nın 'Oblivion', G.Bizet'in Carmen operasından 'Habanera ve Sequidilla' aryaları, G. Cinquetti'nin 'La Spagnola' adlı eserlerini, son olarak da 'Yemen Türküsü'nü seslendirdi.

Müzik düzenlemeleri Serkan Akbıyık'a ait olan, ışık ve görsel efektleriyle de desteklenen konserde, Antalya DOB solist sanatçısı Umut Tarık Akça da sahneye çıktı, Gülçin Gültekin, Veronika Yeliz Efe, Senem Çine'ye eşlik etti. İzleyenlere keyifli, neşeli dakikalar yaşatan sanatçılar yoğun alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

DHA