VEFASIZLIK ÖRNEĞİNE ‘VATANDAŞ’ TEPKİSİ

2014 yılında dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından yaptırılan ve son dönemde çürümeye terk edilen Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin durumu vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından 2014’te Karaalioğlu Parkı içerisine açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin evsiz ve bağımlıların meskeni haline gelmesi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Milyonlarca lira harcanarak yapılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin uzun süredir atıl vaziyette beklemesi nedeniyle dış cephesi dökülmeye, duvarlarına boyalarla yazılar yazılmaya, evsiz ve bağımlıların yuvası haline gelmeye başlaması çevresinde vakit geçirmeye gelen ve çocuklarını oyun parkına getiren vatandaşları rahatsız ediyor.

“BÖLGE KÖTÜ AMAÇLA KULLANILIYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Özlem Kutbay, uzun süredir bu çevrede yaşadığını ve 1.5 ile 4 yaşındaki çocuklarını sıklıkla bölgeye getirdiğini anlattı. Kültür merkezi yakınındaki çocuk parkında vakit geçirdiklerini söyleyen Kutbay,  “Burası Antalya’nın göz bebeği, turizmin can attığı bir yer. Biz her gün buradayız. Burayı seçme nedenimiz rahat ve güvenli olmasıydı. Ama kültür merkezinin bu durumu sonrası çok tenha bir yer haline geldi. Kötü amaçlarla kullanılıyor, bölgede sadece kültür merkezi değil parklarda da bakımsızlıktan, hijyen sorunundan geçilmiyor. Bu zamana kadar defalarca kez şikayet ettik. Geri dönüş yaptılar ama yeterli bir hizmet olmadı. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

“TÜM ÇEVRE ETKİLENİYOR”

Bölgede çocukları ile vakit geçiren Ilgın Yavuz da, kültür merkezinde yaşanan durumun zamanla tüm çevreye yansıdığını dile getirdi. Alanın tamamında sorunlar oluştuğunu ifade eden Yavuz, “Burada çocuklarımız rahatlıkla parkta oynayamadığı için şikayetçiyiz. Sadece burası değil parkın çoğu yeri atıl halde duruyor. Burası Antalya’nın merkezi, buraya önem verilmeli. Bu durum hepimizi üzüyor.  Bu alan daha güzel şekilde değerlendirilebilir. Turistler burada oldukça sık vakit geçiriyorlar bu alana daha özen göstermelerini beklerdik” şeklinde konuştu.

 

“RÖPORTAJ YAPTILAR, YAYINLAMADILAR”

Diğer bir vatandaş ise, sadece kültür merkezi bölgesinin değil tüm parkın yenilenmeye ihtiyacı olduğunu aktararak, “Bulunduğumuz bölge çok yakınında Kaleiçi olan çevresi 5 yıldızlı otellerle çevrili bir alan. Bu alanın atıl halde kalmamasını, park alanlarının çeşitlendirilmesini istiyoruz. Bülent Ecevit Kültür Merkezi kullanımdayken çok nezih ve keyifliydi. Büyük İskender’in Antalya’nın en güzel yeri diye nitelendirdiği bir noktanın bu halde olması çok üzücü. Bir an önce yeniden işlev kazandırarak halkın kullanımına açılması gerekiyor. Birkaç gün Antalya Büyükşehir Belediyesine bu konuyla ilgili röportaj verdik. Hiçbirini kullanmamış, işlerine gelenleri yayınlamışlar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan yapılan açıklamaya göre, kültür merkezi ve çevresinin durumundan haberdar olan büyükşehir belediyesi yetkililerinin vatandaşların sözlü ve yazılı şikayetlerini görmezden gelmesi hizmet bekleyen vatandaşlara kulak asılmadığını gözler önüne serdi.