VE HER ŞEY BİTTİĞİNDE…

“Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” İşte böyle diyordu Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç.

***

Bosna’da Müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımız Sırplar tarafından kurşuna dizilip katledilirken, dünyanın gözü önünde hem de o gözlerin içine baka baka soykırım yapılırken, düşman ordusu adeta koro halinde sevinç çığlıkları atarken sözde dost görünen birçok ülke sessiz kalmayı tercih etmişti.

***

Hepimiz hatırlarız kan, gözyaşı ve vahşet dolu o günleri… Allah hiçbir ülkeye, hiçbir millete o günleri yaşatmasın. Nerden o günlere döndük diye düşünenler olabilir belki. Amacımız o günlere tekrar dönerek acıları yeniden yaşamak değil elbette.

***

Ancak o günlerde Bosna Hersek’ teki katliamlara, soykırımlara sessiz kalan dostlar gibi bu günlerde de bizim bazı dost bildiklerimizin sessiz kalması Bilge Kral’ın ne kadar haklı bir serzenişte bulunduğunu gösteriyor.

***

Yunanistan bu günlerde tasması gevşemiş itler gibi hırlama başladı.

***

Avrupa’nın şımarık çocuğu olmanın avantajını da kullanarak, son dönemlerin yıldızı parlayan, bölgesellikten küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizin önünde takoz olabilmek için gayret sarf ederken bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen içimizdeki dostların (!) sessiz kalması adeta dünya siyaset tarihine ibretlik vaka olarak yazılabilecek bir hadisedir.

***

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının gözlerini kör etmesi ve ülkeye ne olursa olsun biz iktidar olalım hırsı ile siyaset yapan düzenbazların ekranlarda ota-çöpe her konuya maydonoz olurken atalarımızın kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarına göz dikenlere iki çift laf edememesi sizce de manidar değil mi?

***

Her anını ve her dakikasını leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş misali konuşarak geçirmeye çalışan bu siyaset artıkları ve cambazları acaba ne zaman bizim milletimizin yanında yer alacak?

***

Acaba düşman ayakları bu topraklara bastığı zaman mı akıllanacaklar? Adeta birer şahin kesilip dosta güven düşmana korku vermeleri gerekirken dut yemiş bülbül misali tek kelime edememelerinin sebebi dostlarını (!) incitmemek olabilir mi acaba?

***

Eğer öyleyse ki öyle olduğuna adım kadar emin olduğum için size söylenecek tek cümle var. Bu ülkede yediğiniz ekmek te içtiğiniz su da haram olsun…