CHP'DE FATURA BAYAR’A KESİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) uzun süredir devam eden krizin faturası, teşkilatlara kesildi. Kulislerde yer alan bilgiye göre, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, görevden el çektirildi. Bayar’ın yerine ise, CHP Genel Merkezi’nin atama yapması bekleniyor.

CHP Antalya’da, siyaset kulislerini hareketlendiren bir gelişme daha yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun bazı il ve ilçe başkanları ile yola devam etmeme kararı aldığı ileri sürülmüştü. CHP oylarında görülen kısmi düşüşü ve yaşanan krizleri, bazı örgütlerin yeterince çalışmamasına bağladığı belirtilen Kılıçdaroğlu, beklenen hamleyi yaptı.

Söz konusu isimlerin kimler olduğu henüz açıklanmazken, görevden el çektirilen başkanlar arasında CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın da yer aldığı öğrenildi. Haberi alır almaz il yönetimini toplayan Başkan Bayar’ın, açıklama yapması bekleniyor. CHP’li Bayar’ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çıkan yetki krizinde başrol oynadığı ve sürecin iyi yönetilememesinden kaynaklı kamuoyundan büyük tepki topladığı biliniyor.

Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya yönelik bu operasyonu, sosyal medyada kısa sürede ses getirdi.

BAYAR’DAN VEDA GİBİ AÇIKLAMA

CHP Genel Merkezi tarafından görevden alındığı iddia edilen Nusret Bayar, sosyal medya hesabından veda niteliğinde açıklama yaptı. Bayar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“9 Şubat 2020'de delegemizin oylarıyla göreve geldiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığımızda, cenaze dolayısıyla dün gerçekleştiremediğimiz Yönetim Kurulu toplantımızı, İl Yöneticilerimizin katılımıyla bugün gerçekleştirdik. Görevde bulunduğumuz bir yıl içerisinde yürüttüğümüz çalışmaları, değerlendirdik. Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "İki büyük eserimden biri" dediği; Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Antalya'daki yöneticileri ve temsilcileri olarak dün ve bugün olduğu gibi yarın da kurucu değerlerimize sahip çıkacak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde Türkiye'yi aydınlık yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız!”

 Faruk ÇELİK