VAZİYET ALIN

Bugünlerde meclis kapalı olsa bile siyasette hareketlilik oldukça arttı.

***

Özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 4 Eylül tarihide Sivas'ta gerçekleştirdiği miting siyasi arenada kartların yeniden karılacağının işaretini verdi.

***

Özellikle Millet İttifakına mensup partilerin bir birlerine karşı üslupları bile değişirken sertleşmeye başlayan ortamda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek kelam etmemesi dikkatlerden kaçmıyor.

***

Önce CHP'li vekil Gürsel Tekin'in "HDP ye bakanlık verebiliriz" açıklaması sonrasında ise CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın "HDP'nin sayesinde kazanılan belediyelerde daire başkanlığı al, şube müdürlüğü al, genel müdürlük al hatta ihaleler al sonra da HDP’nin olduğu yerde yokuz de" şeklindeki açıklamaları işin tuzu biberi oldu.

***

Bu açıklamalara İyi Parti’deki özellikle ülkücü hassasiyetle yaklaşan milletvekillerinin tepkisi ağır oldu.  Sadece parti üst yöneticileri veya milletvekilleri değil neredeyse sade üyeler bile ağız dalaşına başlamışken iki genel başkanın kulağının üstüne yatması ne kadar sürecek bekleyip göreceğiz.

***

Elbette siyasette bazen susmak, olanı biteni takip edip ona göre pozisyon almakta gerekir ancak bazen de pozisyon alacağım derken de açık verebilirsiniz. Zaman her şeyin ilacıdır tabi ki.

***

Göreceğiz bakalım açık mı verecekler yoksa kazançlı mı çıkacaklar. Fakat yıllarca siyaseti takip eden birisi olarak şunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki siyasette gevşeklik çok şey kaybettirir.

***

Bana göre Millet İttifakı’nın iki önemli partisinde durum şimdi tam da bu vaziyette. Hatta hani bazı sohbetlerde ifade edilir "vaziyet alın buralar karışacak diye"

***

Durum tam da o sürece doğru gidiyor.

KUTU

YİNE YENİDEN BAŞLIYORUZ

29 Temmuz itibari ile ara verdiğimiz "Lider'le Gün Başlıyor " programına 12 Eylül Pazartesi sabah itibari ile yeniden başlayacağız. Haberin doğru adresi sloganı ile yoluna emin adımlarla devam eden Lider Haber TV'de hafta içi her sabah 07.30-10.00 arası hayata ve gündeme dair ne varsa sizlere aktarmaya çalışacağı