“VAY KEMAL VAY”

Mayıs ayında yapılan Milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında rakibi Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği “Bu arkadaş bay Kemal’di artık bay bay Kemal olacak” sözleri Azerbaycan’da bir TV kanalında yayınlanmış ve sonrasında spiker kardeşimiz de seçimlerden sonra vay vay kemal olacak demişti.

***

Kılıçdaroğlu’nun kendi ifadesiyle bay Kemal’liği devam ederken bu günlerde vay kemal vay dedirtmeye başladı herkese. Özellikle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarından sonra hem CHP, hem millet ittifakı ortakları adeta bir şok yaşarken sokaktaki vatandaş ise “Vay kemal abi sen neymişsin beee” demeye başladı.

***

Düşünün şöyle bir güç bela toparladığınız bir masa var ve o masada adaylığı dayata dayata almışsınız, masa dağılsa bile umurumda olmaz yeter ki aday olayım demişsiniz çıkan onca gürültüye aldırış bile etmeden istediğinize ulaşmışsınız.

Sonra o masaya yeni eklemeler, yancılar, yedekler oturtmuş ve adeta orayı yolgeçen hanına çevirmişsiniz. Kim ne istediyse bir fazlasını vererek herkese mavi boncuk dağıtmışsınız.

***

Neredeyse boş koltuk kalmamış, milletvekili dağılımında özellikle minnacık partilere yaptığın bonkörlüğü yapmışsın ama bir şeyi aklından çıkarmışsın sayın Kılıçdaroğlu!

İki kişinin bildiğinin sır olmadığını.

Nasıl ki bu günlerde en yakınındakilerin senin yönetimine karşı adeta bir başkaldırı hazırlığı yaptığı toplantı ortaya çıktıysa seçim öncesi senin verdiğin sözler de tek tek ortaya çıkmaya başladı.

***

Özellikle “İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı talebinde bulundum imzalı metin bile var” diyen Ümit Özdağ’ın ortaya çıkardığı gizli görüşme gerçekten sizin için “Sen neymişsin be abi” dedirtti.

Hani “kafamda kırk tilki dolanır ama hiç birinin kuyruğu diğerine değmez” sözünde olduğu gibi o kadar kalabalık masayı aynı anda idare edebilmek büyük bir kıvraklık ve zeka ürünü olsa gerek.

***

İdare edilenler ne der orasını bilemem elbette o kendi aranızda konuşup halledeceğiniz veya kavga edeceğiniz bir durum o yüzden araya girmeye gerek yok.

Sadece merak ettiğim bir şey var seçimlere dahi katılmamış, henüz rüştünü ispat etmemiş partilere milletvekilliklerini, devletin makam koltuklarını ulufe dağıtır gibi dağıtmışsın ya peki yüzde onlara yakın oy potansiyeli olan kandilin kravatlılarına ne söz verdin?

***

Devletin hangi makamlarını onlara layık gördün?

Terör sempatizanları ve terör uzantılarının oturacakları koltuklar hangileriydi hele bir açıkla da millet gerçekleri öğrensin diyeceğim ama zannetmem çıkıp açıklama yapmazsın bu konuda.

***

İstersen anlaşalım sadece bana özelde söyle. Üstelik ben Ümit Özdağ gibi protokole falan da dökmem sonra yalanlanacak olursam elde delil bulunsun diye…