VATANIN TAŞLARI

Yurtdışına gidenler bu vatanın taşının toprağının özlemini duyar. Buram buram memleket hasreti çeker. Çünkü cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Ama siyasi çekişmeler, gelir dağılımındaki eşitsizlikler, doğal afetler ve hayat pahalılığı da olmasa keşke.

***

Bu sorunları çözmesi için 14 Mayıs’ta sandık başına gidip ülke yönetimine talip olan siyasetçileri seçmek üzere oy verdik. Türkiye genelinde milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı geçen pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık başındaydı. Katılım oldukça yüksekti.

Milletvekili seçiminde sadece 212 vekil çıkarabilen Millet İttifakı mecliste çoğunluğu sağlayamadı. Seçimde sadece 12 ilde birinci çıkabildi. Mecliste çoğunluğu sağlayamayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhur İttifakı’nın yüzde 10 kadar altında oyla çıkabildi.

***

Çıkan sonuç, Millet İttifakı için tam anlamıyla bir hüsran oldu. Özellikle de kendisinin ilk turda seçilip Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağına inandıran 75 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu için. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Psikolojide en kolayı başarısızlıklar karşısında bahane üretmektir. Suçu ona buna atmaktır. Seçim gecesi de öyle oldu. Önce Cumhur İttifakı’nın önde olduğunu gösteren rakamlarla algı operasyonu yapıldığı iddia edildi.  Sonra başka bahaneler üretildi.

Gerçekler ortaya çıkınca;

 Seçmene kızanlar da oldu. Küsenler oldu. Kontrolünü kaybedip, depresyona girenler oldu. Hatta çıkan sonuç nedeniyle hastaneye kaldırılanları bile duydum. Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan çıkıp “buradayım” diye masayı yumruklarken bir video paylaşmış.

Öyle masaya yumruk atmakla olmuyor bu işler. Öyle Ankara’dan İstanbul’a yürümekle de olmuyor. Çalışmakla oluyor.  AK Parti başta olmak üzere Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması üzerine şimdiden çalışmalara başladı.

***

Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından bu konuda bir açıklama yaptı. Özetle zorluklar karşısında pes etmeden canla başla mücadele ederek seçimlerin ilk sınavını Cumhur İttifakı olarak alınlarının akıyla verdiklerini ifade eden Erdoğan “Şimdi 14 Mayıs’ta elde ettiğimiz başarıyı daha büyük bir zaferle taçlandırma vakti” diyerek 28 Mayıs seçimi için çalışmaya başladıklarını açıkladı.

***

Zaten partililer sahaya inmiş durumdalar. Ev ev, kapı kapı, dağ taş demeden bu vatanın her karışını dolaşmaya başlamışlar. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimini açık ara kazanmayı hedefliyorlar. Öte yandan bu seçim süreci tamamlandıktan sonra ülkemizin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanılması gerekiyor.

***

Elbette başta depremzedeler olmak üzere seçim öncesi bu millete verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.  O vadedilen evler tamamlanmalıdır. Enflasyonla mücadelede tek rakamlı hedefler yakalanmalıdır. Hayat pahalılığına son verilmeli, halkın alım gücü yükseltilmelidir. 

***

Özlemini çektiğimiz sivil anayasa da hazırlanmalıdır. Ayrıca bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazanan Türkiye’dir ve Türk milletidir. Hepimiz bu vatanın eşit yurttaşlarıyız. Elbette tercihlerimiz farklı olacaktır. Bu da demokrasin olmazsa olmazıdır.

Aziz Türk milletinin verdiği karar hepimize hayırlı olsun.