VATANDAŞIN TEK YOL ÇİLESİ

CHP’li Büyükşehir Belediyesi yaptığı yanlış uygulamayla vatandaşı canından bezdirdi. Muratpaşa ilçesine bağlı Yenigöl Mahallesi’ne giren çift yolun teke düşürülmesi vatandaşları çileden çıkarttı. Yeni düzenlemeden mağdur olan mahalle sakinleri, tepki göstermek için kavşakta bir araya geldi.

Muratpaşa ilçesine bağlı Yenigöl Mahallesi’ne giren çift yön yolun tek yöne indirilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Kepez, Serik ve Aksu bölgelerinden gelen araçların mahalleye girmek için yolu uzattığını iddia eden mahalle sakinleri, yolun eski düzenine dönmesini istedi. Yenigöl Mahallesi’ne giriş olan çift yön yol, bir süre önce tek yöne düşürüldü. Yolun çift yönden tek yöne dönüştürülmesi nedeniyle, Serik ve Aksu güzergahından gelen mahalle sakinlerinin mahalleye giriş yapamadığı ileri sürüldü. Yol üzerinde yapılan trafik düzenlemesinin eski düzenine dönmesini talep eden mahalleli, basın açıklaması yaptı. Yenigöl Mahalle Muhtarı Sema Özen, tek yön nedeniyle trafiğin daha da yoğunlaştığını ve kazalara yol açtığını belirtti.

“PROJENİN HİÇBİR FAYDASI YOK”

Muhtar Sema Özen, yaklaşık 1.5 ay önce yeni yol düzenlemesi yapıldığını, tek yön geçiş hakkı olduğunu, mahalleye giriş olmadığını ve yeni trafik düzenlemesinin hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Okul servis araçlarının mahalleye giremediğini, bu nedenle birçok mahallelinin tepki gösterdiğini belirten Özen, “Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanlığı tarafından kamu yararına yapılmış bir hizmet ama bu hizmette biz mahalleli olarak mağdur olduk. Sadece kent merkezinden gelip mahalleye girecek olanlar için iyi bir uygulama oldu. Mahallenin 50-60 yıllık girişi kapatılmış durumda. Serik ve Altınova'dan gelenler mahalleye girmekte zorluk çekiyor. Yolumuzun eski haline getirilmesini istiyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi ile gerekli görüşmeyi yaptık ama kamu yararı var denildi, bize yardımcı olunmadı. 1.5 ay geçti ama faydası olmadı. Kazalar arttı. Günlük bu yolla ilgili onlarca şikayet telefonu alıyorum. Aynı şeyi anlatmaktan bende yoruldum. Çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ESKİ MUHTAR İSYAN ETTİ

Yenigöl Mahallesi eski Muhtarı Halil Ordu, trafik düzenlemesinin mahalleye çok büyük zarar verdiğini söyledi. Ordu, “Yenigöl Mahallesi’ne Serik, Aksu ve Kepez tarafından gelenler mahalleye girebilmek için çok dolaşması gerekiyor. Mahalleye girmek için yakılan yakıtlar milli servettir. Bu tek yön yoldan büyük tırlar geçiyor. Dönemiyorlar, sürücülerde bizde stres yaşıyoruz. Bizim girişimizi yasakladılar. Bu yolun acilen açılması lazım. Mahalleye girmek için yakılan yakıtlar milli servettir" diye konuştu.