VATANDAŞLARA YİNE TABANVAY

Antalya’da toplu ulaşım ücretlerine zam konusu yeniden gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Otobüsçüler Odası'nın talebi doğrultusunda toplu ulaşım ücretlerine zam yapılacağı öğrenildi. Haberi duyan vatandaşlar ise kısa bir süre önce ulaşım ücretlerine zam yapıldığını hatırlatarak, zam talebine sert sözlerle tepki gösterdi.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Lider Medya’nın edindiği bilgiye göre, Antalya Otobüsçüler Odası artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek, biniş ücretlerine yüzde 20 zam yapılması için CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'na (UKOME) başvuruda bulundu.

ZAMMA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde bugün yapılacak toplantıda ise zam kararına kesin gözüyle bakılıyor. Otobüsçüler Odası tam binişin 6 lira 70 kuruştan 8 liraya, öğrencinin 3 lira 40 kuruştan 4 liraya, emeklinin 5 lira 70 kuruştan 7 liraya, aktarmanın ise 2 liradan 2.5 liraya yükseltilmesini talep ediyor.

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Antalya’da toplu ulaşım ücretlerine henüz mart ayında yüzde 27 zam yapılmış, vatandaşlar toplu ulaşım kullanmakta bile zorlanır hale gelmişti. Diğer illere göre Türkiye’de en pahalı toplu ulaşım ücretlerinin uygulandığı Antalya’da yeniden zam konusunun gündeme gelmesi vatandaşı çileden çıkardı.

“ULAŞIMI NASIL KARŞILAYACAĞIZ BİLMİYORUM”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan vatandaşlardan Burak Eker, “Hiç desteklediğimiz bir şey değil. Son dönemde birçok şeye zam yapılıyor ama bu iyi bir karar olduğu anlamına gelmiyor. Bu fiyatlar bize göre çok yüksek. Eşim ve ben her gün işe giderken ve dönerken otobüs kullanıyoruz. Toplu ulaşımı kullanmak bizim için bir zorunluluk çünkü arabamız yok. Bu fiyatlarla toplu ulaşımı nasıl karşılayacağız bilmiyorum” dedi.

“TABANVAYA YÖNLENDİRİYORLAR”

Gülben Nadir de, “Ulaşıma zam getire getire insanları tabanvaya yönlendiriyorlar. Ayaklarımıza kuvvet diyorum bundan sonra. Acınası haldeyiz. Aldığımız maaş ile bu ulaşım bedellerini nasıl ödeyeceğiz. Daha yeni zam gelmişti. Bu nereden çıktı anlamıyoruz. Sabah kalkıyoruz zam, akşam yatıyoruz zam. Büyükşehir Belediyesi yemi zam yapabilir ama biraz milleti de düşünmeleri lazım Ayıp artık” diye konuştu.

“ARTIK ZAM İSTEMİYORUZ”

Yunus Memedov ise “Ben artık zam yapılmasını istemiyorum. Kendim 65 yaş üstü olduğum için toplu taşımayı ücretsiz kullanıyorum. Ancak torunum, eşim ailemdeki diğer insanlar otobüs kullanıyorlar. Onların kullanması bizi yine etkileyecek. Ücretler çok fazla. Ayda neredeyse 400 Türk Lirası ulaşıma ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİ HALİMLE NASIL ÖDEYECEĞİM?”

Tunahan Canyılmaz, “Ulaşıma yeniden zam gelmesi çok kötü olacak. Ben günde aktarmayla birlikte 3 kez toplu taşıma kullanmak istesem 8 liradan bineceğim her seferinde. Varsak bölgesinde oturuyorum ve benim sık sık toplu taşıma kullanmam gerekiyor. Konyaaltı sahiline gitmek istesem kız arkadaşımlar birlikte en az 60-70 Türk Lirası ödememiz gerekecek. Ben öğrenci halimle nasıl ödeyeceğim” dedi.