VATANDAŞ KOKUDAN EVİNDE OTURAMIYOR

Elmalı ilçesinde bulunan sanayi sitesindeki bir meyve suyu fabrikasının atık sularını aynı bölgede bulunan su kanalına akıttığı ortaya çıktı. İlçede tüm şikayetlere rağmen bu duyarsızlığa yönelik hiçbir önlem alınmazken, bölgede yaşayan vatandaşlar ağır koku ve böceklenme nedeniyle evlerinde oturamaz hale geldi.

Fatma ARSLAN, Özge TOPTAŞ

İYİ Parti’li Halil Öztürk yönetimindeki Elmalı ilçesinde bir skandala daha imza atıldı. Son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında kuraklıkla mücadele, doğal su kaynaklarının korunması için çalışmalar yapılırken Elmalı ilçesinde bulunan sanayi sitesinde ortaya çıkan görüntü ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtti.

YAKLAŞIK 6 YILDIR SU KANALINI KULLANIYORLAR

İlçenin Karyağdı Mahallesi’nde uzun yıllardır hizmet veren sanayi sitesindeki bir meyve suyu fabrikasının atık sularını boşaltmak için akıllara durgunluk veren bir yer seçtiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre fabrika yaklaşık 6 yıldır Balıklar Dağı’ndan çıktığı bilinen ve uzun yıllardır bölgede tarım arazilerini sulamak için kullanılan doğal kaynak suyunun düdende kaybolduğu bölgeye atık sularını boşaltıyor.

VATANDAŞ SESİNİ DUYURAMIYOR

Yeni Mahalle Mahallesindeki yaşayan vatandaşların daha önce balık tuttuğu su kanalının bu hale getirilmesi defalarca kez kuraklıkla karşı karşıya gelen ilçenin içler acısı durumunu ortaya koyuyor. İddiaya göre bölge halkı konuyu yıllardır, Elmalı ve Büyükşehir Belediyesi’ne iletiyor ancak hiçbir yanıt alamıyor. Her iki belediyenin de konuya müdahale etmemesine tepki gösteren mahalle sakinleri ise çıkar sağlamak amacıyla bölge halkının mağdur edildiğini öne sürüyor.

TARIM ARAZİLERİNE KAZANDIRILSIN

Evi su kanalına yakın olan vatandaşlar ise evlerinin kapı ve pencerelerini dahi açamıyor. Yetkililerin bu ihmale bir an önce müdahale etmesini isteyen mahalle sakinleri kanalın temizlenerek tarım arazilerine kazandırılmasını talep ediyor. Tüm bu iddialara ilişkin Antalya Büyükşehir ve Elmalı Belediyesi ise sessizliğini koruyor. Yaklaşık 6 yıldır süregelen bu olayın ilçede ve kent merkezinde ortaya çıkmama ihtimalini ise yapılan sayısız şikayet bir kez daha ortaya koyuyor.