VATANDAŞ İSTİYOR İTTİFAK REDDEDİYOR

CHP’Lİ Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında Akseki ilçesi merkezinde büyük bir ihtiyaç haline gelen akaryakıt istasyonuna ilişkin komisyon raporunun Millet İttifakı oyları ile reddedilmesi hem vatandaşı mağdur etti hem de büyük tepkilere yol açtı.

Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Akseki’de yapılacak akaryakıt istasyonu projesinin reddedilmesine yönelik sosyal medya platformları üzerinde eleştirilerde bulundu.

MİLLET İTTİFAKI GEÇİT VERMİYOR

Özkan açıklamasında, “Kıymetli Hemşerilerim Akseki merkezinde büyük ihtiyaç olduğunu bildiğimiz, hemşerilerimizin menfaatini düşünerek faaliyete geçmesi için Akseki Belediye Meclisimizde değerlendirdiğimiz akaryakıt istasyonu projesi, Millet İttifakı’nın red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edilerek Antalya Büyükşehir Belediye meclisine gönderilmişti. Ancak yapılan oylamalar sonucunda ise Millet İttifakı oylarıyla reddedildi. Bu konuyu hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

38 HAYIR OYU İLE REDDEDİLDİ

Akaryakıt istasyonuna ilişkin konu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 17’nci gündem maddesinde yer alarak, “Akseki Belediye Meclisinin 03.02.2022 tarih ve 14 sayılı kararı ile uygun bulunan, Demirciler Mahallesi 202 ada 1 ve 2 parsellerin ticaret+konut alanından ‘Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına” dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’ şeklinde değerlendirilmişti.

Yapılan oylama sonucu komisyon raporu AK Parti, MHP, Memleket Partisi’nden 33  “evet” oyu alırken CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nde 38 “hayır” oyu alarak reddedildi.