VASATI AŞAMADILAR

Ligde emin adımlarla ilerleyen Antalyaspor için Türkiye Kupası'nın ayrı bir önemi bulunuyor. Başkan Aziz Çetin'in de sık sık dile getirdiği gibi geçen sezonu final oynayarak kapatan Antalyaspor'un bundan sonraki her sene en azından finali hedeflemesi, final takımı olması açısından bu tip mücadeleler büyük önem taşıyor.

TFF 2. Lig ekibi Bodrumspor'un Başakşehir'i elediği bu turlarda çokça yaşanan sürprizlere Antalyaspor'un hazırlıklı olması çok önemliydi. Nuri Şahin, Diyarbekirspor maçında olduğu gibi ligde fazla şans bulamayan, ancak kadroda önemli bir yeri olan isimlere ilk 11'de şans vermesi dikkat çekmesine karşın Diogo Sousa, Mevlüthan Ekelik ve Emir Aydın gibi henüz daha Süper Lig seviyesine ulaşamamış futbolcuları da harman içine katması güzel bir detay oldu.

Ancak Antalyaspor, Amed karşısında Diyarbekirspor maçındaki gibi hızlı başlayamadı. Savunmada rakibine fırsat vermemesine karşın hücumda etkin olamayan Antalyaspor'da ilk yarım saat içerisinde göze çarpan tek isim kaptan Hakan Özmert oldu. Özellikle bu sezon süre almakta oldukça zorlanan Erkan Eyibil'in, hiçbir varlık gösterememesi, aksine top kayıplarının baş aktörü olması büyük hayal kırıklığı oldu. Nuri Şahin de 45 dakika sabrederek, devre arasında oyundan aldı.

Kırmızı-Beyazlıları öne geçiren gol de sezonun özetini yansıtan Gökdeniz Bayrakdar'dan geldi. Geçen sezon elde ettiği çıkışı yavaş yavaş harcayan genç futbolcu, şans topunun önüne düşmesiyle takımını 33'te öne geçirdi.

İlk yarıda vasatı aşamayan Kırmızı-Beyazlılarda işi şansa bırakmak istemeyen Nuri Şahin, devre arasında Güray Vural, Amilton ve Poli hamlelerini kullanarak sonucunu da aldı. İkinci yarıda daha derli toplu bir görüntü çizen Antalyaspor'u rahatlatan isim Amilton oldu. Sağ kanattan yaptığı akınla rakibin dengesini bozan Brezilyalı, Gökdeniz ve Ghacha'yı golle burun buruna bırakırken, sayıyı kaydeden ise Cezayirli oldu. 90 dakika sonunda 4-0 ile turun gelmesi, önemli ancak süre alamayan oyuncuların performansının net bir şekilde vasatı aşamamış olması, uzun soluklu bir lig maratonu içerisinde can sıktı. Gecenin en güzel detayı ise 81. dakikada kullanılan penaltı atışının Mustafa Erdilman'a bırakılması oldu.