VAR BİR HAYALİMİZ

Tamer Tuna’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Abdullah Avcı ile anlaşamayan Antalyaspor yönetimi, farklı adaylara yöneldi

Sezon ortasında hocasız kalan Kırmızı-Beyazlılar geçtiğimiz hafta oynadığı Fenerbahçe maçındaki oyunuyla taraftarı endişelendirdi. Oynanan kötü futbol ve alınan mağlubiyetlerin son bulmasını isteyen bazı taraftarların dilinden Mustafa Denizli’nin ismi düşmüyor. Hoca arayışında olan Kırmızı-Beyazlıların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Taraftar arasında Mustafa Denizli’nin, başarılarıyla ve tecrübesiyle takıma yeni bir ivme kazandıracağı konuşulurken aynı zamanda takımın yükselişe geçeceği ön görülüyor.

İLKLERİN SAHİBİ DENİZLİ

Tecrübeli teknik direktör, kariyerine 1987-88 sezonunda Galatasaray'da hoca olarak görev yapmaya başladı. Denizli,  Jupp Derwall'in de danışman olduğu bu sezonda takımı şampiyonluğa taşıdı. Aynı sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da Sarı-Kırmızılı takıma kazandırdı. Öte yandan Mustafa Denizli, Galatasaray ile 1989'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final sevinci yaşadı. Türkiye A Milli Takımı'nda da başarılı iş çıkaran Denizli, 2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda takımı çeyrek finale taşıdı. 2000-2001 sezonu için Fenerbahçe ile anlaşan Denizli, Sarı-Lacivertlilerin tarihinde şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk teknik adam oldu.  2008 yılında Beşiktaş ile anlaşan tecrübeli teknik adam Beşiktaş’ı da şampiyon yaparak hedefine ulaştı. Denizli, Beşiktaş'ı şampiyon yapan ilk Türk teknik adam olarak tarihe geçti.

MAHSUM ALTAŞ