VAN TUŞBA’DA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

AFAD tarafından verilen bilgiye göre, Van’ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgiye göre, saat 21.35’te Van’ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde ve yerin 18.89 kilometre derinliğinde deprem gerçekleşti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğine herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebinin gelmediğini söyledi. Bakan Koca, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, “Van Tuşba'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun” dedi.

HABER MERKEZİ