VALİLİKTEN ‘PAKET SERVİS’ KARARI

Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. Buna göre, hafta sonu kısıtlamasında yeme-içme yerlerinin hafta içi olduğu gibi 10.00 – 24.00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet vereceği bildirildi.

Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ışığında yeni kararlar aldı. Buna göre, vatandaşların yemek ve gıda ihtiyaçlarının online sipariş yoluyla karşılanabilmesi amacıyla tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 10 - 11 Nisan 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinde; lokanta/kafe/restoran gibi yeme-içme yerlerinin hafta içi olduğu gibi 10.00 – 24.00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet verecek. Belirtilen hususların uygulanmasının, takip ve denetiminin kaymakamlıklar, genel kolluk birimleri, ilgili il ve ilçe müdürlükleri ve belediyeler tarafından koordineli bir şekilde yapılacak.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Öte yandan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı, 3 bin 150 TL idari para cezasının yanı sıra Kabahatler Kanunu, Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma, iş yerleri ve firmalar hakkında ilgili mevzuat uyarınca gerekli yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

HABER MERKEZİ