VALİLERİN İMAJINI DEĞİŞTİRECEK BİRİ

Dün LİDER MEDYA olarak, Antalya’da devletin temsilcisi ve şehrin en önemli isimlerinin başında gelen Vali Hulusi Şahin’i ağırladık. Kendisi ile ilk kez 100’üncü yıl kutlamaları tanıtımında yüz yüze gelmiştim. Öncesinde ise sokakta yatıp kalkan şizofren tanısı konulmuş Serpil Taçbaşı’nın tedavi edilmesi için yazıp çizmeme gösterdiği reaksiyon ile takdir ettiğim bir insandı.

İkinci buluşmamızda Lider Medya olarak kendilerine ziyarette bulunmuştuk. Üçüncü buluşmamız da yani dün kendisini çok yakın tanıma fırsatı buldum. Mesleğe başladığım Konya’yı da dahil edersem kendisi tanıdığım 18’inci vali. İlk bakışta 1999 yılında tanıdığım ve dönemin en genç valisi olan Ertuğrul Dokuzoğlu’na benzerliği ile dikkatimi çekmişti: hem sima olarak hem de gençliği ve çalışkanlığı ile.

Valiler içinde çok takdir ettiğim isimler var tabi. Amma Hulusi Şahin bir farklı geldi bana. Hani bir döneme damgasını vuran ve Türkiye’deki vali imajını değiştiren isim olan Recep Yazıcıoğlu gibi.   Olur mu? Niye olmasın ki? Bal gibi de olur. Bir kere insancıl; karşısındaki insan kim olursa olsun onu da dinliyor, konuşmasına imkân tanıyor. Öyle despot biri değil; her fikri ve görüşe son derece saygılı.

Tıpkı hemşehrisi merhum Vali Yazıcıoğlu gibi. Hani, “Yaşı benzemesin” derler ya. Hakikaten öyle. Allah nazardan korusun. Çünkü bu devirde böyle genç ve yetenekli bir vali bulmak zor.

Vali Hulusi Şahin, şehre geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen 30-40 yıllık sorunlara hakim ve bunlara çözüm önerisi sunan biri. Önceki dönem valililerimizden, şimdiki İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu gibi hızlı ve pratik bir zekaya sahip. Karadenizliler hep böyle oluyor.

Enerjik yapısı ile bölgenin adamı olacak bir isim Vali Şahin. Benim gibi Antalyalıların da kısa sürede Vali Hulusi Şahin’i seveceklerine inanıyorum. Öyle böbürlenmeyen bir yapıya sahip, herkese dokunmaya çalışan, insanımızı iyi okuyan, kardeşliği ve vatan sevgisini ilmek ilmek dokuyacak bir his bıraktı bende. Vali değil de ilkelerinin ve değerlerinin arkasında kale gibi dimdik duran, şehirdeki her insana ve her kesime hiçbir ideolojik veya siyasi bir ayrım yapmadan dokunan bir Vali Hulusi Şahin.

Şimdi bu yazdıklarıma birileri çıkıp, “Amma da övmüş yalakalık yapmışsın” falan demesin. Çünkü ben herkes için bu tür cümleleri sık kullanmam. Genelde hep eleştirisel yazılar yazarım.  Vali Hulusi Şahin’in bende niye böyle bir izlenim bıraktığını anlatayım.

LİDER HABER’de Ahmet Demir’in sunduğu GÜN BAŞLIYOR programındaki anlattıklarından örnekler vereyim. Belki sizin de bakış açışınızı hatta Türkiye’deki valilerin de imajını değiştirir.


Şimdi, Vali Şahin de benim gibi sizin gibi bu şehirde yaşayan bir fert. Şehrin onca sorununun içinde kangren olan trafik çilesi onu da etkilemiş. Şahin, “Bırakın vatandaşı ben de yakınıyorum bu sorundan” dedi.

Vali Bey bunları söylerken çözümlerini ve önerilerini de sundu. Öyle sırf, “Sorun büyük” demekle yetinmiyor yani. Bu iş için en önemli olan Uncalı Kavşağı konusunda müjde veren Vali Şahin’in söylediğine göre 1 Şubat 2024 önemli bir gün olacak!

Vali Şahin, Antalya Limanı’ndaki derinlik sorunundan tutun da hızlı trene kadar birçok konuya temas etti. Birkaç gün önce ihalesi yapılan Antalya-Alanya Otobanı hakkında bilgiler verdi.

Antalya’nın enerji dolu, devletin varlığını hissettirebilecek bir yapı ve düşünceye sahip olan Vali Hulusi Şahin’in Kaleiçi hakkında söylediklerine dikkat buyurun. Vali Bey, buradaki yetki karmaşasından kurtuluş ve çözümün adresini ‘ALAN BAŞKANLIĞI’ olarak gösteriyor.

Yıllardır burası hakkında haberler yapar ve hep çözümünün, YA TURİZM YA DA YERLEŞİM ALANI olarak karar verilmesinde olduğunu belirtirdim. Ancak Vali Hulusi Şahin’in ALAN BAŞKANLIĞI önerisi tıpkı Kapadokya ve Uludağ’da olduğu gibi Antalya için de kurtuluş olacaktır.


Antalya Valisi Hulusi Şahin’i sadece canlı yayında dinlediklerim ve söylediği konularla değil, hoş ve dolu dolu sohbeti ile de tanımanızı tavsiye ederim. Sohbeti sıkmıyor, hatta bazı konuları daha iyi anlamanızı bile sağlıyor.

Vali Şahin’in LİDER HABER’de şehre dair anlattıklarını LİDER GAZETE’den okuduğunuzda şehrin meselelerine kısa sürede nasıl hâkim olduğunu açık ve net olarak göreceksiniz.

Ben gördüm öğrendim ve merhum Recep Yazıcıoğlu gibi valilerin imajını değiştirecek yeni bir isim olarak gördüm veya öyle algıladım Hulusi Şahin’i.

Çünkü sohbetinin “TADI DAMAĞIMDA KALDI” dersem yalan söylememiş olurum.