VALİ YAZICI’YA SÖZ VERDİLER

Antalya Valisi Ersin Yazıcı “AHENK Projesi” kapsamında Kepez Ortaokulunda düzenlenen kitap okuma etkinliğinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik sonrası öğrenciler ise Vali Yazıcı ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kitap okuma etkinliğini çok sevdiklerini belirten çocuklar Vali Yazıcı’ya kitapları en yakın dostları olarak kabul edeceklerine ilişkin söz verdiklerini anlattılar.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği himayesinde ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine devam ediyor. Proje kapsamında 27’nci okul ziyaretini gerçekleştiren Yazıcı, dün Kepez Ortaokulunda düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.

Kepez Ortaokulu’nda 5’inci sınıfta eğitim gören 48 öğrenci ile kitap okuyan Yazıcı, etkinliğin ardından öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere gelecek hakkında hayallerini soran ve eğitim hayatlarına ilişkin tavsiyelerde bulunan Yazıcı, öğrencilere en iyi dostlarının kitap olduğunu söyledi. Kitap okuma etkinliği sonrasında öğretmen ve okul yöneticileriyle de bir araya gelen Yazıcı, okulların akademik başarılarını yükseltmeye yönelik istişare toplantısı gerçekleştirdi.

“FARKINDALIK YARATIYORUZ”

Yazıcı etkinlik sonrası Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada, AHENK Projesi kapsamında sık sık öğrencilerle bir araya geldiklerini anlattı. Çocuklara kitap okuma etkinliğinde eşlik ettiğini söyleyen Yazıcı, “Çocuklarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Onlarla kitap okuyor, sohbet ediyoruz. AHENK Projesi kapsamında biraz geride kaldığı değerlendirilen Kepez Ortaokulunda öğrencilerimizle bir araya gelmek bizim için çok keyifliydi. Başta meslek liseleri olmak üzere ortaokullara da çok önem veriyoruz. Adeta ölü toprağı silkeleyerek farkındalık yaratmaya ve olumlu anlamda sinerji oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yazıcı, ziyaretlerinde öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunduğunu da belirterek, “Çocuklarımızla hayata dair sohbetler etmeye, mesajlar vermeye çalışıyoruz. Ve her zaman kitapların onların en yakın dostu olduğunu vurguluyoruz” dedi.

“ASİST PROJESİ ÇOCUKLARI SPOR FAALİYETLERİNE YÖNLENDİRECEK”

Kepez Ortaokulu’nun aynı zamanda Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesinin de yürütüleceği okullar arasında olduğunu aktaran Yazıcı, proje kapsamında öğrencilerin spor faaliyetlerine yönlendirileceğini hatırlattı. Yazıcı projenin Kepez’de belirlenen 38 ve diğer ilçelerle birlikte 90’a yakın okulda sürdürüleceğini ileterek,  şunları kaydetti:

“Alt gelir grubunun yoğun olduğu okullarda öğrencilere spor disiplini kazandırmak, onları sporla hayata hazırlamak, özgüvenlerini yükseltmek ve geleceğe daha umutla bakabilmelerini sağlamak adına ASİST adını verdiğimiz projeyi bu okulumuzda da uygulayacağız.  Ağırlıklı olarak dezavantajlı çocukların bulunduğu bölgelerde spor faaliyetleri yürüterek çocukların hayat daha düzgün hazırlanmalarını ve özel yaşantılarındaki sıkıntılı hallerden çıkartıp spora konsantre olarak hayata güzel bir yol açmalarına gayret edeceğiz. Proje kapsamında da öğrencilerin tüm bireysel ihtiyaçlarını da karşılayacağız.”

OKULLARIN BAŞARI SEVİYELERİ ARASINDAKİ AÇIKLIK GİDERİLECEK

Öte yandan Vali Yazıcı ziyaretleri esnasında Antalya’da bulunan okulların akademik başarı seviyelerinin birbirine yakın olması üzerine de çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Okulların kendi arasındaki başarı seviyesindeki farktan rahatsız olduğunu ifade eden Yazıcı,” Vali olarak okullar arasındaki sıralamada makasın çok açık olması beni rahatsız ediyor. Okullar arasında birinci sıradaki okul ve 44’üncü sıradaki okulun akademik başarısı arasındaki açıklığı gidermek üzerine çalışıyoruz. Bu konuda öğretmenlerimize güveniyorum. Diğer ilgili kurum ve kuruluşların destekleriyle oluşacak olumlu sinerji ile bu makasın kapanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında Lider Medya’ya konuşan öğrenciler ise Vali Yazıcı ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kitap okuma etkinliğini çok sevdiklerini belirten çocuklar Vali Yazıcı’ya kitapları en yakın dostları olarak kabul edeceklerine ilişkin söz verdiklerini anlattılar.