VALİ YAZICI SATRANÇ OYNADI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, karne töreninde satranç sözü verdiği İnönü Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Başar Emre Başat'ı evinde ziyaret ederek satranç oynadı. Vali Yazıcı, oyunda galip gelirken, rövanş için de tekrar gelme sözü verdi.

Vali Ersin Yazıcı, 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminin sona erdiği ve karnelerin dağıtıldığı 21 Ocak Cuma günü, Muratpaşa İnönü Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katılmıştı. Vali Yazıcı, karne töreninde tanıştığı ve satranç oynamayı çok seven 5'inci sınıf öğrencisi Başar Emre Başat'a, evinde ziyaret ederek satranç oynama sözü vermişti.

“SÖZ VERMİŞTİM”

Okulların tatile girmesinin ardından Vali Ersin Yazıcı, önceki gün öğrenci Başar Emre Başat ve ailesini evlerinde ziyaret ederek, satranç sözünü tuttu. Yaklaşık 3 saat süren ziyarette Vali Yazıcı ve Başar Emre Başat satranç oynadı. Vali Yazıcı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Satranç tahtasında dünyadaki tüm denizlerde karşılaşacağınız maceralardan daha fazlası vardır. İnönü Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencisi Başar Emre Başat'a karne günü söz vermiştim. Bugün, çekişmeli bir satranç maçından sonra anladım ki gençlerimiz karşısında kazanmak zor” dedi.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

Vali Yazıcı'nın ziyareti ve birlikte satranç oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başar Emre Başat ise biraz heyecanlandığını belirterek, “Ama çok mutlu oldum. Söz verdi tekrar gelip oynayacağız. Vali beye çok teşekkür ederim” diye konuştu. Satrancı şu an devam ettiği okulda arkadaşları oynarken gördüğünü ve kendisinin de oynamayı öğrenip başladığını anlatan Başat, iki yıldır satranç oynadığını ve günde yaklaşık 2 saatini ayırdığı satrançta şu ana kadar hiç yarışmalara katılmadığı anlattı.

DHA