VALİ YAZICI SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Vali Ersin Yazıcı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Bizler vatandaşlarımıza hizmet etmek için buradayız. Vatandaşlarımız için her zaman en iyisi olana kadar durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Vali Yazıcı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Dernek üyeleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Vali Yazıcı, Antalya’nın ekonomisinden eğitimine, turizimden tarıma, ticaretinden 2022 yılı hedeflerini kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Meslek hayatı boyunca eğitimin, gençlerin ve yardıma muhtaç vatandaşların ajandasında ilk sırada yer aldığını söyleyen Vali Yazıcı, vatandaşlara hizmet için burada olduklarını ve vatandaşlar için en iyisi olana kadar durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

SAĞLAM BİR ALT YAPIYA SAHİBİZ

Türkiye’nin turizm kalbinin Antalya’da attığını söyleyen Vali Yazıcı,  sağlık turizminin de önemine değindi.  Sağlık turizmini önemli bir alternatif turizm çeşidi olarak gördüklerini de dile getiren Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık turizmi şehrimiz için alternatif turizm için olmazsa olmazlarımızdan. Spor turizmi ile birlikte sağlık turizmindeki atılımlarımızla şehrimizdeki turizm hareketliliğini 12 aya yayacağımızı düşünüyoruz. Bunun en iyi yönteminin de sağlık turizmi olduğunu düşünüyorum. Son 20 yılda sağlık adına şehrimizde ve ülkemizde çok büyük yatırımlar yapıldı. Özellikle şehrimize baktığımızda marka bir tıp fakültemiz var. Bunun tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapmalıyız. Bu hastanemizin gücünden yararlanarak kamu, özel ortaklığıyla projeler geliştirip sağlık sektöründe yeni atılımlar yapmalıyız”

YAZICI, HIRZILIK SAYILARININ AZALDIĞINI AÇIKLADI

Vali yazıcı, Antalya’da zehir tacirlerine yönelik operasyonların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Antalya’da asayiş olaylarının aşağı yönlü bir ivmede hareket ettiğinin altını çizen Vali Yazıcı; “İnsanın olduğu her yerde asayiş ile ilgili sorunlar baş gösterir. İnsanlar toplu şekilde yaşamaya başladığından bu yana cezalar vardır. Suç hep var olmuş, cezalar da hep var olmuştur. Uyuşturucu konusuna bakarsak geçen yıl gerçekleştirdiğimiz bir operasyonda 200’e yakın kişi gözaltına alındı. Bunun 100’e yakını tutuklandı. Çok büyük bir operasyondu. Turizm noktasında da bakacak olursak gerek yurtdışı gerekse yurtiçinden birçok misafire ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimizin 2 milyon 600 bini aşkın bir nüfusu var. Şehrimizde bir olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarımıza dikkatli ve titiz bir şekilde devam ediyoruz.” diye konuştu.

EĞİTİMLE İLGİLENMEYİ ÇOK SEVİYORUM

Katıldığı her platformada eğitimle ilgilenmeyi çok sevdiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’da ilk göreve başladığımda gündemimiz pandemiydi. Ama pandeminin aşı ile birlikte gündemimizden yavaş yavaş çıkmasıyla çok sevdiğim eğitim alanında projelerimi hayata geçirme fırsatı buldum. İlk olarak Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla AHENK Projemizi başlattık. Şimdi de Antalya’da ilkokul ve ortaokullarda dezavantajlı bölge olarak adlandırılan mahallelerde yürütülecek, çocukların hayatlarını disipline etmek ve bir amaç edinmelerini sağlamak adına başlatılan Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik Projemizin ilk toplantısını gerçekleştirerek son aşamaya getirdik.”

“ÇOÇUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTACAĞIZ”

Öte yandan ASİST Projesi ile çocukları hayata hazırlamak istediklerinin altını çizen Yazıcı, “Çocuklarımızın kullanacağı malzemeleri bizler karşılayacağız. Bunu sosyal yardımlaşma vakıflarımızdan, belediyelerimizden ve sizlerden istiyoruz. Birinci amacımız spor değil. Çocuklarımızın kendinin ve yeteneklerinin farkına varmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki çocuklarımızı eğittiğimizde kötü alışkanlıklara bulaşma oranı da düşecek ve hayatı düzene girecek” dedi.

ASKON’DAN ASİST PROJESİNE DESTEK

Toplantının sonunda konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan, ASKON olarak hem AHENK hem de ASİST Projesine gerekli katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Türkiye’deki yaptıkları çalışmalara da değinen ASKON Başkanı Cahit Urfan,”Yaklaşıl 6 ayda 3 milyarı aşkın yatırımla doğu bloğumuzda tersine göçü desteklemek ve milletimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek adına yeni yatırımlar ve sanayileşmeyle alakalı kadrolu kuruluşları gerçekleştirdik” dedi.