VALİ YAZICI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında 38'inci ziyaretini Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu'na gerçekleştirdi, öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı ziyaretinde Beden Eğitimi dersinin en önemli ders olduğunu belirterek, beden sağlığına dikkat çekti.

Antalya'da okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK projesi ve 'Antalya'da Sağlık İçin Spora Teşvik' (ASİST) projesi kapsamında Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı'ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırseverler Birsen- Yusuf Çelik çifti eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi. Vali Yazıcı ASİST projesi ile spora başlayan çocuklara kullanacakları spor branşına uygun kıyafet ve malzemeleri kendi eliyle dağıttı. Hayallerinden öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, gençlerle birlikte olup sohbet etmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

MİLLETE HİZMET ETMEK

Öğrencilerin kendisi hakkında merak ettiği sorulara tek tek yanıt veren Vali Yazıcı, "Vali olmanın zorluğu nedir?" diye soran bir öğrenciye, "Bütün şehrin sorumluluğu üstünüzde her şeyden sorumlu olmak pek güzel bir şey değil. Korumalar, şoförler, arabalar çok iyi gibi dursa da hiç özel hayatınız kalmıyor. Yaptığınız her şeyden birilerinin haberi oluyor. Ama şu var ki millete hizmet etmek, onların dert ve sıkıntılarını çözüp, dualarını almak, paha biçilemez bir duygu. Zorluğu çok olsa da ben işimi çok severek yapıyorum" dedi.

BEDEN SAĞLIĞI

En önemli dersin Beden Eğitimi dersi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şaşıran öğrencilere, "Hiç şaşırmayın çocuklar, beden sağlığınız yoksa ne matematiğinizin ne de fiziğinizin bir önemi yoktur. Bunu lütfen unutmayın. Her şeyden önce beden sağlığı geliyor. Bu yüzden ASİST projemizle sizlere spor yapmanız için teşvikte bulunuyoruz. Sporla hem beden hem de zihinsel gelişiminizi en üst düzeye çıkaracaksınız" şeklinde konuştu. Vali Yazıcı, öğrencilere yalan söylememelerini ögütlerken, en iyi dostunun kitaplar olduğunu vurguladı.

Sohbetin ardından Hayırseverler Birsen-Yusuf Çelik çifti ile birlikte ASİST projesi kapsamında öğrencilere forma ve ayakkabılarını dağıtan Vali Yazıcı, "Bugün bize destek olan iki hayırseverimizle birlikte size spor yapmanız için gerekli olan malzemeleri dağıtıyoruz. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum, kıyafet ve ayakkabılarınızı temin edip desteklerini esirgemedikleri için. Forma ve ayakkabılarınızı spor yaparak, mutlulukla eskitin" diye konuştu.

DHA