VALİ YAZICI’DAN ‘VEFA’ VURGUSU

Antalya’nın Fethi’nin 815’inci yıl dönümü dolayısıyla “Fethinin 815’inci yılında Antalya Sempozyumu” başladı. Programda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Antalya’mız coğrafi güzellikleri, tarımı ve sanatı kadar tarihiyle de öne çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimizi daha ileriye götürmek ecdadımıza olan vefa borcumuzdur” dedi.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Antalya’nın Fethi’nin 815’inci yıl dönümü dolayısıyla Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi ve Kepez Belediyesi iş birliği ile Fethinin 815’inci yılında Antalya Sempozyumu: Tarih ve Kültür” çalıştayının açılış töreni düzenlendi. Açılışta konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’nın Fethi’nin 815’inci yıl dönümünün coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yazıcı,  “Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Antalya’mızda dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimize kültürümüzün bir parçası olan hoşgörü ve nezaketi göstermeye, gönlümüzü herkese açmaya devam ediyoruz. Antalya’mız coğrafi güzellikleri, tarımı ve sanatı kadar tarihiyle de öne çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimizi daha ileriye götürmek ecdadımıza olan vefa borcumuzdur” diye konuştu.

“GELİŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

815 yıl önce Anadolu Selçuklu Sultanı Gıyasettin Keyhüsrev ve kahraman askerleri tarafından fethedilen bu ulu şehrin asırladır Türk medeniyetinin en önemli şehirlerinden olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayan Yazıcı, “815 yıldır Türk yurdu Antalya’mızda şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi için tarihimizi gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi şekilde öğretmek arzusundayız. Güçleniyoruz inşallah daha da güçleneceğiz. Bize çelme takmaya çalışanlara, bütün engellemelere, tüm şer odaklarına rağmen güçlenmeye, gelişmeye devam edeceğiz. Bunu da buradaki gençlikle birlikte yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhu ile gelmeye bayrağımızı bu topraklarda ve Mavi Vatan’da özgürce dalgalandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜM DEĞERLERİ HATIRLAMALIYIZ”

Antalya’nın Fethi’nin 815’inci yılını kutlayarak sözlerine başlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise “Fetih kutlanmasının, fethi gerçekleştiren şanlı ordunun kahramanlıklarını hatırlamamıza vesile olmasını diliyorum. Hatırlamalıyız ki o kahramanlara vefa borcumuzu ödeyebilmek için şehrimize, ülkemize, insanlığa katkı sağlamanın görevimiz olduğunun bilincine de varabilelim” ifadelerini kullandı. Özkan, fetihlerin bitmeyen bir süreç olduğunu, medeniyetle, kültürle, ilimle yapılan fetihlerin en kalıcı fetihler olduğunu vurgulayarak, “Bu coğrafya hem bizim, hem de insanlık için çok özel bir coğrafyadır. İlhamımızı şanlı tarihimizden alarak, bu toprakları bize vatan eden atalarımıza layık olmak için bu toprakları yüceltmek için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Unutmamalıyız ki kökleri derine inmeyen ağaçların ayakta duramayacağı gibi geleceğimizi sağlam inşa etmemizin yolu da tarihimize sahip çıkmaktır. Akdeniz Üniversitesi olarak biz de tarihine sahip çıkan bilinçli nesillerin yetişmesi için mücadelemizi sürdürecek, geçmişimizden aldığımız gücü bilim, teknoloji, kültür, sanat ile her alandaki başarılarla geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.