VALİ YAZICI’DAN TIP BAYRAMI MESAJI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili mesaj yayınlayarak, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, sağlık çalışanlarını kutlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı bir mesaj yayınladı. Vali Yazıcı şu ifadeleri kullandı: “Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Her alanda müreffeh, çağdaş bir toplum ve güçlü bir devlet olabilmenin ön koşullarından biri sağlıklı bireylere sahip olmaktır. Çünkü sağlık, huzurun ve mutluluğun vazgeçilmez unsurudur.”

“EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”

Vali Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “

Yaşadığımız çağda tüm insanlara sağlık hizmeti verilmesi ve insanların bu hizmetlere ulaşabilirliğinin artırılması, gelişmişliğin temel göstergelerinden biri kabul edilmektedir. Zira "insan" varlıkların en değerlisi ve üretilen her hizmetin odak noktasıdır. İki yılı aşkın bir süredir Kovid-19 pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanlarımızın ne kadar önemli bir görevde bulunduklarını, ne kadar kutsal bir meslek icra ettiklerini, hayatlarını ortaya koyarak, gece gündüz demeden büyük fedakârlıklarla çalıştıklarını bir kez daha gördük. Canları pahasına görev yapan sağlık personelimizin, bu süreçte göstermiş olduğu büyük çaba, gayret ve fedakârlıklar her türlü takdirin üzerindedir. En değerli hazinemiz olan sağlığımızın öneminin kuvvetli bir şekilde hissedildiği bu günlerde, bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak, görevini büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

HABER MERKEZİ