VALİ YAZICI’DAN KASKLI DENETİM

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Hayatıma Kastım Yok Kaskım Var” projesi kapsamında motosiklet sürücülerini denetledi, kontrol noktasında sürücülere kask hediye etti.

Ahmet ARĞILLI/Rabia DEMİROK

Kepez ilçesinde bulunan Namık Kemal Bulvarı üzerinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimine katılan Vali Yazıcı ve Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, seyir halinde giden kasksız motosiklet sürücülerini kontrol noktasında karşıladı. Vatandaşlara kask kullanımı konusunda uyarıda bulunan Yazıcı ve Ulucan kask takmayan sürücülere kask hediye etti.

“ÖLÜMLÜ KAZALARIN YÜZDE 40’I MOTOSİKLETLİLERDE”

Motosikletli sürücülere kask takmanın önemi anlatan Ersin Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, Antalya’da 1 milyon 243 bin araç bulunduğunu ifade etti. Yazıcı, Antalya’da her iki kişiden birine araç düştüğünü belirterek, “Antalya motosiklet kullanımında ise birçok şehrin önünde geliyor. Şehrimizde 150 binin üzerinde motosiklet var. İstanbul’dan sonra en çok motosiklet kullanan şehir biziz. Şehrimizin motosiklet kullanımına uygun bir şehir. Ancak 2022’de elde ettiğimiz verilere göre ölümlü kazaların yüzde 40’ı motosiklet kazalarında yaşanıyor. Bu konuda farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak çalışıyoruz” dedi.

“KASKSIZ YOLA ÇIKMAYALIM”

Bu kapsamda vatandaşlara seslenen Yazıcı, “Vatandaşlarımız lütfen önce kendilerini sonra diğer insanların canlarını riske atmasınlar. Lütfen kasklarını taksınlar. Kasklarını takmadan motosikletlerine binmesinler. Kısa, uzun mesafe yok. Kısa mesafede de kaza olabilir. Dolayısıyla kasksız olarak yola çıkmayalım. Sağlığımızdan hayatımızdan önemli bir şey yok” diye konuştu.

Yazıcı, motosikletli sürücülere yönelik denetimlerin devam edeceğini aktararak, uygulamaların sıklaştırılacağını kaydetti.