VALİ YAZICI’DAN BAYRAM ZİYARETİ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kentin çeşitli noktalarında bayram ziyaretinde bulundu, yürütülen trafik denetimlerine katıldı.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın bayramlaşma programı Akdeniz Üniversitesi Cami’sinde başladı. Vali Yazıcı bayram namazının ardından Antalyalı vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bayramlaşan Vali Yazıcı’ya MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş eşlik etti.

ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİ

Bayram namazının ardından Vali Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde yaşamını sürdüren çocuklarla bayram kahvaltısında bir araya geldi.  Çocukların bayram sevincine ortak olan Vali Yazıcı ve eşi gençlerle sohbet etti, bayramlarını kutladı.

HUZUREVİ ZİYARETİ

Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı Kurban Bayramı’nda huzurevinde yaşayan yaşlı vatandaşları da unutmadı. Konyaaltı ilçesinde bulunan Antalya Fethi Bayçın Huzurevi’ni ziyaret eden Yazıcı’ya, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, İl Jandarma Komutanı Tuggeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan eşlik etti. Yazıcı ve beraberindeki heyet, huzurevinde yaşayan vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

“BAYRAMDAN ANLADIĞIMIZ BÜYÜKLERİ ZİYARETTİR”

Huzurevi ziyaretinin ardından Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Yazıcı, “Akdeniz Üniversitesi Cami’nde vatandaşlarımızla bayramlaştık ardından çocuk evlerinde yaşayan yaklaşık 150 çocuğumuz ile bayram kahvaltısı yaptık. Onların devlet babası olarak 8 yıldır tüm bayram kahvaltılarımı onlarla yapıyorum. Aile ortamında bir araya geldik, onları sevindirdik. Huzurevi ziyaretimizi de yaptık. Bayramdan anladığımız zaten büyüklerimizi ziyaret etmektir. Kendi anne ve babalarımızı ziyaret edemiyoruz, bizlerde Antalyalı büyüklerimizin bayramını tebrik etmek için il protokolümüzle ziyaretlerine geldik” diye konuştu.

“BAYRAM PAYLAŞMAKTIR”

Öte yandan Vali Yazıcı vatandaşlara kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlara da seslendi. Bayramların yardımlaşma ve paylaşma dönemi olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Bayram hem ziyaret hem de paylaşma dönemidir. Kurbanlarını kesen vatandaşlarımız kurbanın 3’te birinin kendilerine, 3’te 2’sinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gerektiğini unutmasınlar. Bayram paylaşmak demektir. Hem sevgi hem de maddi anlamda paylaşımların arttığı dönemlerdir” uyarısında bulundu.

BAYRAMLARA TATİL GÖZÜYLE BAKILMAMALI

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ise bayramı sevincini Antalyalı vatandaşlarla paylaştıklarını söyledi. Başkan, bayramların insanları bir araya getirdiğini ve dayanışmayı ön plana çıkardığını belirterek, bayramlara sadece tatil gözüyle bakılarak bu değerlerin kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

VALİ YAZICI DENETİMLERE KATILDI

Vali Yazıcı bayram tatili nedeniyle olası kazaların engellenmesi ve sürücülerin uyarılması amacıyla kentin çeşitli noktalarında trafik ekiplerince yürütülen denetlemelere de katıldı. Vali Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Ulucan ile Döşemealtı ve Aksu Uygulama Noktasında güvenlik güçleri ile bayramlaştı. Denetim yapılan araçlardaki vatandaşların da bayramını kutlayan Yazıcı, bayram tatilinde Antalya’yı tercih eden misafirlere ve bayram ziyaretine çıkan sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

YAZICI: DEVLETİMİZ DAİMA YANINIZDA

Vali Ersin Yazıcı, arife günü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret ederek Kurban bayramlarını kutladı. Özel ve anlamlı tüm günlerde şehit ailelerinin yanında olan Vali Ersin Yazıcı, Arife Gününde şehit aileleriyle bir araya geldi. Antalya’da yaşayan şehit ailelerini ziyaret eden Vali Yazıcı; “Vatanı için canını veren kahramanlarımızın kıymetli aileleri ile bu mübarek günde bir araya gelmek ve onları dualarla anmak ruhumuza huzur veriyor. Rabbim bu cennet vatan için şehit olan tüm kahramanlarımızdan razı olsun” dedi.