VALİ YAZICI’DAN AKDENİZ SANAYİ SİTESİ ESNAFINA ZİYARET

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bölgenin en büyük sanayi siteleri arasında yer alan Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Sanayideki işyerlerini gezip esnaf ile sohbet eden Vali Yazıcı, üretime katkı sunan tüm esnafa minnettar olduklarını dile getirdi.

Üretim teknolojisi, kapasitesi ve istihdam sayısıyla Akdeniz'in en gözde sanayi sitelerinden olan Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Sitenin tarihi, altyapısı, ticaret potansiyeli gibi konular hakkında bilgilerin verildiği ziyarette Vali Yazıcı, sitenin içerisinde bulunan firmaları gezerek incelemelerde bulundu.

“YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİN DAİMA DESTEKÇİSİYİZ”

Özellikle Antalya'nın önemli bir üretim şehri olmasında sanayi sitelerinin önemine değinen Vali Yazıcı, yerli ve milli sanayinin ileriye götürülmesi gerektiğini vurguladı. Vali Yazıcı, "Dün olduğu gibi bugün de esnafımızın her zaman yanında olmaya onların sıkıntılarını en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi. Vali Yazıcı, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretin ardından sitede faaliyet gösteren silah, torna, mobilya ve motor yenileme işyerlerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında çalışanlarla sohbet edip üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, yerli sanayi ve markalaşmanın önemine değindi

Vali Yazıcı, 2004 yılından bu yana Akdeniz Sanayi Sitesi'nde av tüfeği imalatı yapan silah firmasına ziyaret edip firma sahibi Zafer Özkan'dan av tüfeği imalatı ile ilgili bilgi aldı. Vali Yazıcı, daha sonra 1983 yılında Mehmet Öztürk tarafından kurulan torna firmasını, ardından bölgenin ilk İSO belgeli motor yenileme atelyesi olan işyerini de ziyaret edip Bekir Öner'den bilgi aldı.

“ÜRETİM ALANINDA GÜÇLÜ FİRMALARA SAHİBİZ”

Vali Yazıcı, Antalya'nın turizmden tarıma ve sanayiye kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. "Özellikle üretim alanındaki güçlü firmalarımız, bu şehrin bir üretim şehri olmasında büyük emekleri mevcut" diyen Vali Yazıcı, şunları şöyledi:

"Marka değerinin yükselmesi adına yatırımları her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Son yıllarda sanayicilerimizin en önemli sıkıntılarının başında teknik eleman ihtiyacı geliyor. Sanayi bölgelerimiz için iyi eğitim almış kalifiye gençler yetiştirmemiz gerekiyor. AHENK projemiz kapsamında çocuklarımıza değerler eğitimi vererek, onları iyi bir insan iyi bir teknik personel olarak Türkiye ekonomisine, şehrimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz."

DHA