VALİ YAZICI AHENK İÇİN AKSU'DA

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK'te hedefin her anlamda kalifiye ve iyi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Vali Yazıcı'nın AHENK projesi kapsamındaki okul ziyaretine Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti. Ziyarette öğrencilerin depolama, paketleme, üretim ve hasat yapma şekillerini uygulamalı olarak öğrendiği üretim serasını gezen ve çapa yapan Vali Yazıcı, mantar hasadı da yaptı. Vali Yazıcı, "Hepimiz son zamanlarda yaşanan olaylarla tarımın nedenli stratejik bir ürün olduğunu daha iyi anladık. Tarım da öncü şehir Antalya'mız için çok önemli bir okul. İnşallah buradan mezun olan gençlerimiz ülkemizin ve şehrimizin tarımına büyük katkılar sunacak" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ ALANINDA UZMANLAŞIYOR

Lisenin özellikle kalifiye eleman konusunda büyük bir ihtiyacı karşıladığına değinen Vali Yazıcı, şunları söyledi;

"Öğrencilerimiz burada çiçekçilik, bahçecilik, peyzaj, sebze yetiştiriciliği, tohum üretimi, ilaçlama, gübreleme, budama, bahçe eğitimi dersleri görüyor. Öğrenciler tarım derslerini tarlada, serada uygulamalı olarak uzman öğretmenlerden alıyor. Burada eğitim alan öğrencilerimiz tarımda kalifiye eleman olarak yetişiyor. Lisedeki öğrenciler hem teorik hem de pratik olarak dersler alarak alanında uzmanlaşıyor."

MASLOW HİYERARŞİSİ

Öğrencilerle kitap okuyan Vali Yazıcı, Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşini ve insanın yaşamak için ihtiyaçlarını anlatıp, "Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Buradan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz bir bildiğiniz iş olacak. Bu çok önemli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj" dedi. Vali Yazıcı, öğrencilerle soru-cevap sohbetinde yalan söylemenin zararlarını da örneklerle anlattı ve kitap okumalarını öğütledi.

'DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Öğretmenlerle de bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunan Vali Yazıcı, projenin önemine ve öğretmenlerin desteğine vurgu yaptı. Meslek liselerinin üzerindeki ölü toprağını atmak istediklerinin altını çizen Vali Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü;

"AHENK projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Vazgeçmiş ve olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için projemizi devreye soktuk. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız."

DHA