Vali Şahin: Sadece üretmiyor, dünyayı domine ediyoruz

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Antalya Havalimanı’na yapılan yeni kargo terminali törenle hizmete açıldı. Türk havacılık sektörünün son 30 yılda kaydettiği büyük ilerlemeye dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, “Sadece üretmiyor, dünyayı domine ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük hava kargo terminali olan Turkish Cargo’nun Antalya Havalimanı’ndaki yeni binasını törenle hizmete açtı. Törene katılan isimler arasında Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret ve Sanati Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, THY Kargo Satış Başkanı Tarık Parlak ve THY Kargo’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk yer aldı.


“DÜNYA ÇAPINDA MARKA OLDUK”

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk havacılık sektörünün son 30 yılda kaydettiği büyük ilerlemeye dikkat çekti. Şahin, “1995’te Esenboğa Havalimanı’nı gördüğümde bir kasaba terminalini andırıyordu, bugün ise İstanbul Havalimanı dünya çapında bir marka oldu” diyen Şahin, Türkiye’nin havacılık sektöründe geldiği noktanın Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ vizyonunun bir sonucu olduğunu belirtti.


DÜNYAYI DOMİNE EDİYORUZ

Antalya’nın yalnızca bir turizm kenti olmadığını, aynı zamanda tarım ve ihracatta da büyük bir güç olduğunu vurgulayan Şahin, “Antalya, dünyanın en büyük tarım şehirlerinden biri. Yaklaşık 1 milyar dolarlık tarım ihracatımız var. Bu terminal, bölge ihracatını daha da ileri taşıyacak. Biz tropik meyvelerden tohum gibi, gübre gibi daha kritik tarımsal yan ürünlere kadar her şeyi Antalya'da üretiyoruz. Sadece üretmiyor, dünyayı domine ediyoruz. Gerçekten Türk girişimcisi, Türk sanayisi gerçekten ve kargo işletmeciliği büyük bir alkışı hak ediyor” dedi.

Turkish Cargo’nun yaklaşık 9 yıl içerisinde kendini ikiye katlayan bir hedef koyduklarına dikkat çeken Şahin, “3.’lükten birinciliğe yani daha yukarıda bir şey olsaydı orayı da eminim başarırlardı. Huzurlarınızda bu imkanları bize sağlayan devlet hava meydanları işletmesinin tüm ekibine, Ulaştırma Bakanımıza, tabii ki liderliğiyle bu noktalara geldiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üretmekten başka çaremiz yok. Bizim geleceğimiz istikbalimiz çalışarak, üreterek, ihraç ederek katma değer sağlayarak inşa edilecektir” diye konuştu.


“2033’TE DÜNYA LİDERİ OLACAĞIZ”

Törende konuşma yapan Ali Türk, “Antalya, ülkemizin turizmde olduğu kadar tarım ve ihracat alanında da kritik bir öneme sahip. Bu yeni terminal, Antalya’yı sadece bir turizm destinasyonu değil, aynı zamanda bir lojistik merkezi haline getirecek” dedi. THY Kargo’nun 2033 hedeflerinden bahseden Ali Türk, konuşmasında 2033’ün THY’nin 100. kuruluş yılı olacağını hatırlatarak, “Şu anda dünyanın en büyük 3. hava kargo markasıyız, ancak 2033 yılı itibarıyla liderliği hedefliyoruz. 2024’ün ilk 8 ayında yüzde 5.8’lik pazar payına ulaştık, 2033’te bu oranı yüzde 8’e çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. Ayrıca, THY Kargo’nun 104 kargo noktasına ulaştığını belirten Türk, bu sayının 2033’te 150’ye çıkarılacağını söyledi.

Yeni terminalin, yalnızca genel kargo değil, iklimlendirilmiş ürünler, çiçek, taze sebze ve meyve gibi yüksek katma değerli ürünlerin taşınmasına olanak sağlayacağı vurgulayan Türk, özellikle, Antalya’nın kesme çiçek ve taze ürün ihracatında önemli bir merkez haline geleceği ifade etti.