Vali Şahin’den ‘kayıp çocuk’ iddialarına cevap

Türkiye genelinde ayda bin ila bin 200 çocuğun kaybolduğu ve en fazla çocuk kaybolan kentler arasında Antalya’nın birinci sırada olması yönündeki iddialara yanıt veren Vali Hulusi Şahin, bu rakamın teknik bir tabir olduğunu belirterek, “O yüzden kamuoyunu böyle bin 200 gibi büyük rakamlarla korkutmanın bir anlamı yok” dedi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tolga Coşkun ve İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’la birlikte kentin ağustos ayına dair güvenlik ve asayiş verilerini kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda birçok farklı suç türünde yapılan operasyonlar ve sonuçları paylaşan Şahin, “İl genelinde ağustos ayında 12 bin 517 olay meydana geldi. Olayların aydınlatma oranımız ise yüzde 95.5 olarak gerçekleşti" dedi. Şahin, 5 bin 301 aranan şahsın yakalandığını, 741'inin ise tutuklandığını belirtti. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda silah, mühimmat ve çalıntı eşya ele geçirildi.

204 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik 204 operasyon düzenlendiğini vurgulayan Şahin, “Bu operasyonlarda toplam 248 kişi hakkında işlem yapıldı, 8 kişi tutuklandı, 17 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerini kullandı. Şahin bu operasyonlar sırasında tarihi eserlerden elektronik sigaraya, kaçak içkiden sahte paraya kadar geniş bir yelpazede kaçak ürün ele geçirildiğini söyledi.

NARKOTİK VE TERÖRLE MÜCADELE

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 863 operasyon düzenlendiğini ve 932 şüphelinin yakalandığını belirten Şahin, “Bu operasyonlarda skunk, esrar, kokain, metamfetamin gibi çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi” dedi. Terörle mücadele kapsamında yapılan 50 operasyonda 48 şüphelinin yakalandığını, 7’sinin tutuklandığını açıklayan Vali Şahin, “Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda ise 6 şüpheli organizatör yakalanmış, 3’ü tutuklanmıştır” dedi.

342 BİN 563 SÜRÜCÜ DENETLENDİ

Trafik denetimlerine ilişkin bilgiler de paylaşan Şahin, “İl genelinde 342 bin 563 sürücü denetlendi. 98 bin 162 adet idari para cezası uygulandı.” dedi. Antalya’da ağustos ayında meydana gelen trafik kazalarında 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bin 811 vatandaşın yaralandığını belirtti.

133 BİN 366 YABANCI UYRUKLU SAYISI

Göçmenlerle ilgili son verilere göre, Antalya'da 98 bin 790 yabancı uyruklu kişinin oturma izniyle ikamet ettiğini, diğer statülerle birlikte bu rakamın toplam 133 bin 366’ya ulaştığını belirten Şahin, “Yabancılarla ilgili işlemlerimiz hassasiyetle devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Antalya'da turizmin başarılı bir ağustos ayını geride bıraktığını ifade eden Şahin, "Sonbaharda da bu olumlu tabloyu sürdürmek istiyoruz" dedi.

ŞAHİN İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan en fazla çocuk kaybolan kentler arasında Antalya’nın birinci, Diyarbakır’ın ikinci Gaziantep’in ise üçüncü sırada yer aldığını ve Türkiye genelinde ayda ortalama bin ila bin 200 çocuğun kaybolduğu iddialarına cevap veren "Bu konu çocuk sitelerinde yani bizim devlet koruması altında olan çocuklarımız var. Türkiye genelinde, sevgi evlerinde, çocuk sitelerinde çocuklarımız var. Bu çocuklarımız aynı zamanda normal hayatına devam ediyorlar. Yani okula gidiyorlar, çeşitli etkinliklere gidiyorlar. Ve mevzuat gereği bir saat dahi geç kalsa bu çocuklar kayıp ihbarı yapılması gerekiyor. Bu rakamların bu şekilde olmasının sebebi bu. Yoksa öyle sizin düşündüğünüz gibi kaybolmuş işte günlerce haftalardır ulaşılamamış Narin çocuğumuz gibi bir kayıp rakamı söz konusu değil. Yani bu bir teklik tabirdir. O yüzden kamuoyunu böyle bir bin 200 gibi büyük rakamlarla korkutmanın bir anlamı yok. Gerçek tamamen başkadır” şeklinde konuştu.