Vali Şahin’den AGC çıkarması

Antalya Valisi Hulusi Şahin, göreve yeniden seçilmeleri dolayısıyla Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette, seçim sonucunun Antalya basınına hayırlı olmasını dileyen Şahin, Antalya'nın güçlü bir yerel basına sahip olduğunu ifade etti. Şahin, başkan Taş ve yönetim kurulunun yeni dönemde de aynı hizmetleri sürdüreceğine inandığını kaydetti. Taş da AGC'nin 400'e yakın üyesiyle Türkiye'nin en güçlü cemiyetlerinden olduğunu belirtti. Cemiyet olarak birinci sorumluluklarının üyelerin haklarını korumak olduğunu vurgulayan Taş, AGC olarak kent markasına katkı sunmak için de çaba gösterdiklerini ifade etti.

“GAZETECİLİK DİNAMİK BİR MESLEKTİR”

Sivil toplum kuruluşları yönetmenin zorluğundan bahseden Antalya Valisi Hulusi Şahin “Kendi işinizin gücünüzün dışında toplumunu için mesleğiniz için emek veriyorsunuz. İnsanların da dertleri çoktur ve hele ki meslek örgütlerinin bunlar daha da zordur. Meslekten gelen sorunlarda ilk etapta size geliyor ve siz onları çözmeye çalışıyorsunuz. Gazetecilik mesleği de çok dinamik bir meslektir. İşiniz zor” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN TAŞ’TAN MESLEKTAŞLARINA ÖVGÜ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin birinci görevinin üyelerimizin haklarına, sorumluluklarına her konuda yardımcı olmak olduğunu vurgulayan Taş, “Cemiyet olarak ikinci misyonumuz da Antalya kent markasını en üst seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışmak. Antalya ve Türkiye için katkı yapmak için 1984 yılından bu yana Antalya Gazeteciler Cumhuriyeti'nin misyonu hiçbir zaman için değişmemiştir. Kentin saygınlığı için sadece Antalya için değil, manşetleri Türkiye dünya basından düşen son derece kaliteli işini yapan basın mensuplarından oluşan bir meslek örgütüyüz” diye konuştu.