VALİ ERSİN YAZICI’DAN SERT ÇIKIŞ: HUKUKU ZORLARIM

Vali Ersin Yazıcı, kış aylarının gelmesiyle birlikte oluşabilecek afetlere dikkat çekerek, “Tüm kuruluşlar bir afet haberi aldığında, ‘Ben ne yapabilirim?’ diye ilgiliyi arayacak. ‘Haberim yoktu’ gibi bir cümle sarf eden arkadaşa bütün hukuku zorlayarak, yapmam gereken her şeyi yaparım” dedi

Antalya'nın 2020 yılı 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda yatırımcı kuruluşların ve belediyelerin 2020 yılı yatırım programında yer alan yatırım projelerinin 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla genel değerlendirmesi yapıldı.

2020 YATIRIM HARCAMALARI

Vali Ersin Yazıcı, 2020 yılında yatırımcı kamu kurumları ve belediyeler tarafından 534 adet yatırım projesi yürütüldüğünü belirtti. 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla, 17 milyar 235 milyon 873 bin 330 TL değerinde proje bedelleri toplamı olduğunu aktaran Yazıcı, “2020 Yıl Ödeneği 3 milyar 133 milyon 749 bin 029 TL, 2020 yılı Toplam Harcama 1 milyar 784 milyon 083 bin 575 TL. 2020 yılında yatırımlar için 3 milyar 133 milyon 749 bin029 TL ödenek tahsis edilmiş bu ödeneğin 1 milyar 784 milyon 083 bin 575 TL'si harcanmıştır. Parasal gerçekleşme oranı yüzde 56,93'tür. Bu oran genel ve özel kuruluşlarda, yüzde 78,41, belediyelerde yüzde 35,46’dır. 205 devam eden, 58 ihale aşamasında, 53 başlanmayan, 7 tasfiye edilen proje bulunmaktadır. 2020 yılı tahsis edilen ödeneklerin sektörlere göre dağılımı; ulaştırma ve haberleşme sektöründe 1,48 Milyar, eğitim sektöründe 405 Milyon, tarım sektöründe 90 Milyon, turizm sektöründe 76 Milyon, sağlık sektöründe 50 Milyon, enerji sektöründe 28 Milyon, konut sektöründe 312 Bin, diğer kamu hizmetleri sektöründe 995 Milyon TL” ifadelerini kullandı. 

“SAKIN TEST ETMEYE KALKMAYIN”

Geçtiğimiz günlerde Kumluca ve Finike’de yaşanan afetleri hatırlatan Vali Ersin Yazıcı, kış aylarında yaşanabilecek olası bir afet durumunda tüm kurum ve kuruluşların koordineli şekilde çalışmalara katılacağını belirtti. Aksi durumda hukuki yolların tamamını devreye sokarak elinden geleni yapacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Kış ayı geldi. Kış aylarında taşkın, sel gibi olaylar olabilir. Akseki’de Burdur bağlantı yolunda karla ilgili sıkıntılar oluşabilir. Daha önce de ifade etmiştim. Tüm yatırımcı kuruluşlar özellikle herhangi bir afet haberi aldığında, ‘Ben ne yapabilirim?’ diye ilgiliyi arayacak. Sakın bunu test etmeyin. ‘Ben aranmadım. Haberim yoktu’ gibi bir cümleyi asla duymak istemiyorum. Bu cümleyi sarf eden arkadaşa bütün hukuku zorlayarak, yapmam gereken her şeyi yaparım. Devletin gücü var. Afet olduğunda özellikle devletin gücünü hep beraber göstereceğiz. Burdur Antalya yolu kapandığında bu şehrin ulaşımı ciddi şekilde aksamış oluyor. Böyle durumlarda herkes ben ne yapabilirim düşüncesiyle işe koyulacak. Herkes yolu açacak. Koordinasyon genel anlamda iyi aynen bu şekilde devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ile seri bir şekilde sorunları çözebiliriz” diye konuştu.

“HİZMETTEN VAZGEÇME LÜKSÜMÜZ YOK”

Toplumu rahatsız eden her konunun tüm kurum ve kuruluşları ilgilendirdiğinin altını çizen Vali Yazıcı, “Güvenlik hizmetinden nasıl vazgeçemiyorsak su, yol, nüfus hizmetlerinden de vazgeçme lüksümüz yok. Bu hizmetleri üreten kurum ve kuruluşlar olarak diğer kuruluşlarla her daim koordinasyon içerisinde birbirinize destek sağlayarak, üretilen kamu hizmetlerini en üst seviyede vatandaşımızı memnun edecek kalitede sunma mecburiyetiniz var. Bir hizmet aksadığında örneğin yol hizmetinde Antalya’da yaşayan hemşerilerimizin ulaşım ile ilgili konforu bozulduğunda herhalde hepiniz rahatsız olursunuz. Eğer hizmet bozulursa bunun sıkıntısını hep beraber çekeriz. Toplumu rahatsız eden bir konu her kuruma sirayet eder. Bu bilinçle hareket edildiğini küçük aksamalarla gözlemlemekteyim. O küçük aksamalar da olmasın, sıfır aksaklıkla Antalya’mıza en üst standartlarda kamu hizmeti sunmaya devam edelim” sözlerine yer verdi.

YAĞIŞLARA KARŞI TEDBİR UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, önümüzdeki 3 ay yağış ve hortum olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunarak, “Yağış sezonu başlıyor. Önümüzdeki aylar, kasım, aralık, ocak ayları ile birlikte yıllık yağışın yüzde 60’ını alıyoruz. Aynı zamanda kuvvetli yağış ve hortum olaylarının yaşandığı aylarda tüm kurum ve kuruluşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Sıcak bir yaz geçirdik. Tüm zamanların sıcaklık rekorunu kırdık. Beklentimiz yağışların mevsim normalleri altında geçmesi ve sıcaklıkların mevsim normallerinde ilerlemesi yönünde. Yağışlar bugün itibariyle bitiyor. Sıcaklık tırmanışa geçiyor” dedi.

FATMA ARSLAN