ÜZÜM YEMEK DEĞİL “BAŞKANI” DÖVMEK!

Bizim geniş tarihimizde öyle deyimler var ki bazı işler için ‘cuk’ diye denk gelir. Hani derler ya, “Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” diye. İşte böyle bir konu yaşandı. Bu deyim, önemli işler dururken vakit öldüren kişiler için kullanılmış. Bağa girmiş ve bağcıyı dövmekte olan kişinin aslında “Ben buruya üzüm yemeye gelmiştim” diyerek yalan söylemesi durumu imiş.

Birkaç gündür ulusal medya ve yerel internet sitelerinde MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel hakkında bir konu gündeme getirilip muhalefet yapılmaya çalışılıyor. Neymiş, “MHP’li Alanya Belediyesi, vatandaşların ihtiyaç sahipleri için bağışladığı kıyafetleri ihale ile 580 bin liraya satmış.”

Bu konuyu gündeme getiren kim? CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak! Peki ortada saklı gizli bir şey mi var? Yok. İhale ile AJ İnternational Group İthalat İhracat Sanayi LTD’ye verilmiş. Zavlak diyor ki, “Vicdani duygularla giysi kumbarasına atılan kıyafetler satılıyor. İhalenin iptali için elimizden gelini yapacağız.”

Şimdi önce ihale tarihinden başlayalım. 29.04.2021 tarih ve 766 numaralı encümen kararıyla 27.05.2021 tarihinde ihaleye çıkılmış ve 3 yıllığına 580 bin TL'ye ihaleye edilmiş. Şimdi adama sormazlar mı, “Ya arkadaş sen ora ne iş yapan. Meclis üyesi misin yoksa bostan bekçisi mi?” diye. Aradan bir yıl geçmiş şimdimi aklına geldi bunu gündeme getirmek?

Sonra ihale yapılırken sen nerelerdeydin, Alanya’da değil miydin? Son bir yıldır hiç Meclis’te bunu gündeme getirdin mi? Aklına yeni mi geldi yoksa birileri eline mi tutuşturdu bu işi?

Dostlar, Alanya Belediyesi 276 noktaya koyduğu Giysi Kumbarası ile eski kıyafetleri topluyor. Tıpkı, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri gibi. Belediyeler, toplanan giysilerden işe yarayanları yıkatıp, bakımını yaptırıp ve ütületip ihtiyaç sahiplerine iletiyor. Geriye kalanları da geri dönüşüm maksadıyla satıyorlar!

Ne yapılıyormuş Sayın Zavlak, ‘satılıyormuş’ Hem de senin partine ait belediyeler tarafından da. Ama, ‘Kör kendini görmez’ misali muhalefet yapmak için bunu gündemle getirmişsin. Bak ben sana bilgi vereyim. Antalya’da dahil Türkiye toplanan giysileri Teamtex Tekstil, Yeşil Çevre ve Tabiat Geri Dönüşüm gibi firmalar alıyor. Hepsi Avrupa merkezli!

İnanmazsan Muratpaşa Belediyesi’ne bir soruver. Bildiğim kadarıyla onların sattığı atık giysiler bu firmalardan biri tarafından Mersin Limanı’ndan ihraç ediliyor. Yazımın başlığına dönecek olursam, CHP’li Nazmi Zavlak’ın amacı da ortaya çıkmış oluyor. Üzüm yemekten çok Başkan Adem Murat Yücel’i dövmek gibi bir maksadı var.

Amma Zavlak ringe öyle yanlış antrenmanla çıkmış ki kendisi nakavt olmuş haberi yok. Üzüm salkımı elinde kala kalmış!

RADARLA TESPİT GEREKLİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hizmetlere ilişkin 3 yıl değerlendirme toplantısı yaptı, geçen cuma günü. Televizyondaki canlı yayın hazırlığı nedeniyle gidemedim.

Ancak haberlerden takip ettim konuşmaları söylenenleri. Başkan Böcek, yapamadıklarını değil yaptıklarını anlatmış. Görev süreçlerinin tamamlanmasına 2 yıl kaldığını da hatırlatmış.

Demiş ki, “Kalan zamanımızda tüm projelerimizi sırasıyla tamamlayacağız. Bu şehri 5 yıllık görev süremiz tamamlanmadan, sadece sözünü verdiğimiz 77 projeyi değil, en az 142 önemli projeyi bitirmiş olacağız” diye konuşmuş.

Hay Allah acaba 77 projenin yapıldı da biz mi görmedik? Yoksa oruç beynimize vurdu da biz mi atladık? Hangi arada proje sayısı 142’ye çıkıverdi? Bu ne hız? Aklım karıştı inanın.

Böcek’in geçen 3 yılının neredeyse bir yılı koronavirüs illeti ile mücadelede geçti. Bu nedenle birçok iş askıda kaldı. Bunlar herkesin malumu amma projelerin 77’den 142’ye çıkması hayra alamet değil.

Tamam, Başkan ‘atom karınca’ gibi hızlıdır amma bu kadar da değil. Sen önce 77’ye bitirip öyle 142’ye çıksaydın be arkadaş. Bu gidişle senin gittiğin tüm yollara radar koyup tespit yaptırmak lazım. Yoksa 142 değil 442 projeye bile kesmeyecek seni!

NİCE 177 YILLARA

Dün Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. Yılı idi. Yani Polis Günü. Geçen hafta ise Polis Haftası idi. Bende Lider Haber’deki TURUNCU KOLTUK’ta bu konuyu ela aldım.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Furkan Gediktaş’ı ağırladık yaklaşık 1.5 saat süren canlı yayında. Gediktaş, önemli açıklamalar yapıp,  Antalya’nın güvenli şehir olduğunu vurguladı.

Gediktaş, planlı çalışmalar ile Antalya’da suç oranın azaldığını belirtip buna örnek olarak da kasten adam öldürme oranlarının yüzde 50’lere kadar düşmesini, kapkaç olaylarının yok denecek seviyeye gelmesini gösterdi.

Polis, bizim bildiğimiz eski polis değil artık. Asayiş hizmetlerinin yanında projeler üretiyor ve can alıcı noktalarda faaliyet gösteriyorlar. Çocuk ve kadınlarla ilgili olanlar çok önemli!

Hele hele ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ var ya. Annelerin bu illette karşı savaştaki önemini anlatıyor. Ödüllü KADEM Projesi ise ayrı bir sayfa açılacak konu.

Şiddete uğrayan ve uğramayan 30 bin kadın bu programı telefonuna indirmiş Antalya’da. Öyle ki bu proje ile bir kadının hayatı son anda kurtarılmış. Ne güzel değil mi?

Bizim polisimiz sadece bunlarla değil sosyal faaliyetlerle de adından söz ettiriyor. İşte bu nedenle bizim polisimiz artık eski polis değil. Değişime uğramış kalbe dokunuyorlar.

Umarım bu değişimle birlikte nice 177 yıllarını birlikte kutlarız.