UZAY MACERASI KUMDAN MÜZEDE

17’nci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali bu yıl “Uzay” teması ile sanatseverlerle buluşacak.

Antalya’da yerli ve yabancı turistlerin heyecanla beklediği “17’nci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali” hazırlıkları başladı. Lara Halk Plajı'nda gerçekleştirilen ve her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan festivalde bu sene  “Space Adventure” temasında eğlenceli kum heykellerle ziyaretçilerini uzay görselleri ile buluşturacak. Festivalde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 25 heykeltraş 10 bin ton nehir kumu kullanılırak eserler ortaya koyacak. Gündüz ve gece bambaşka görsel şölenler yaratacak festivalde kum heykellerin yanı sıra, teleskop ile uzay gözlemi, sanat ve bilim atölyeleri de yer alacak.

UZAY’A DAİR HER ŞEY BURADA

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Festival direktörü Cem Karaca, festivalde bu yıl insanlığın uzaya giden yolda kat ettiği aşamaların adım adım yansıtılacağını söyledi.

Karaca, festivalde uzay konusunda ön plana çıkmış isimlerin heykellerinin de yer alacağını belirterek, “Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, Hezarfen Ahmed Çelebi, Yuri Gagarin, Neil Armstrong gibi isimlerin heykelleri alanımızda sergilenecek. Öte yandan uzay temasında geçen dünyaca ünlü filmlerden Star Trek, Star Wars gibi filmleri tasarımları da olacak” diye konuştu.

10 BİN TON NEHİR KUMU KULLANILACAK

Alanda şu an eski heykellerin yıkım, yenileme işlemleri yapıldığını ve festival için yapılacak tasarımlara başlandığını ifade eden Karaca, “Yaklaşık 10 bin ton nehir kumu ile 7 bin metrekarelik alanda çalışıyoruz. Festivalimiz 1 Mayıs’ta ziyaretçilerimizle buluşacak. Sabahtan gece saatlerine kadar kapılarımız açık olacak. Buraya gelen misafirlerimiz yarım günlerini rahatlıkla burada geçirebilecekler. Alanımızda sadece heykeller değil, çocukların ve yetişkinlerin kinetik kum kullanarak heykel yapabilecekleri, gezegenleri ve yıldızları izleyebilecekleri, yer çekimsiz alanı deneyimleyebilecekleri etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EN ESKİ VE PRESTİJLİ FESTİVAL”

Karaca festival için heyecanla çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu sene 17’ncisini düzenlendiğimi festivalimiz dünyanın en eski ve prestijli festivalleri arasında yer alıyor. Buraya davet ettiğimiz heykeltraşlar dünyanın en iyi sanatçıları arasından seçiliyor. Yaptıkları eserler çok özel, kum üzerinde mermere işler gibi çalışıyorlar. Bu nedenle uzaya ve kum heykellere ilgi duyan herkese festivalimizi ve müze alanımızı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.”