Uzay heyecanını 82 yaşında yeniden yaşadı

Bandırma Füze Kulübü’nün yaşayan tek üyesi Atilla Yedikardeşler, Antalya'da Abdurrahman Neriman Bileydi Ortakulu öğrencileriyle buluştu. 82 yaşında uzay heyecanını tekrar yaşayan Yedikardeşler, “Füzecilik benim ruhuma işlemiş. Damarımda dolaşıyor. Bugünkü gençlerin bizim ‘A’ harfindeki yerimizi Z'ye kadar getirdiler. Devamı olsun istiyorum” dedi.

Antalya'da Abdurrahman Neriman Bileydi Ortakulu öğrencileri önce Bandırma Füze Kulübü sinema filmini izledi. Ardından da o kulübün yaşayan tek üyesi olan 82 yaşındaki Atilla Yedikardeşler sinema gösterimi sonrasında söyleşi için sahneye çıktığında öğrenciler coşkuyla alkışladı. Öğrenciler Yedikardeşler’i söyleşide soru yağmuruna tuttu. Söyleşinin hemen ardından Neriman Bileydi Ortaokulu öğrencileri, Yedikardeşler’den imza istedi.  Söyleşinin ardından Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik söyleşiye katılarak Atilla Yedikardeşlere plaket verdi. Abdurrahman Neriman Bileydi Okul Müdürü Mustafa Budak da çiçek takdim etti.


Konyaaltı Hayme Ana Lisesinin konferans salonunda yapılan Bandırma Füze Kulübe sinema filminin gösteriminin ardından Bandırma Füze Kulübü’nün yaşayan tek üyesi Atilla Yedikardeşler, öğrencilere füze kulübü ve sürecini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Yedikardeşler “Biz bandırmalı olduğumu için bize kaçık derlerdi. olmayan şeyleri yapıyor derlerdi. ama başardık. Şimdi o bayrak  Bayraktar Kardeşlerin elinde. onlardan 1995’te beri çalışıyorlar ve bir yerlere geldiler. Biz o gün için düşündüğünüz şeyi tahakkuk ettirdik ve 6’ncı Hava Üssü’nün katkılarıyla ve hava üstündeki Teos 3 uçakların parçalarıyla bu günlere geldik” diye anlattı.


“FÜZECİLİK RUHUMA İŞLEMİŞ”

Yedikardeşler Lider Gazete’ye yaptığı açıklamada ise, “Ben bu işi 1962’de bitirdim. Ama 2024’te tekrar doğduk ve kaldığım yerden devam ediyordum. Fakat ben öldüm deyip de ölmedim. Çünkü bu füzencilik benim ruhuma işlemiştir. Damarımda dolaşıyor. Ben bugünkü gençlerin bizim ‘A’ harfindeki yerimizi Z'ye kadar getirdiler. Devamını istiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün dediği gibi herkes fani olacak ama Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacak. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin devamlı kalmasını isteyenlerden biriyim Ne mutlu Türküm diyene” dedi.


‘BAYRAKTAR KARDEŞLER’ BAYRAĞI TESLİM ALDI

Fuze kulübü olarak başlattıkları yarışı ‘Bayraktarlar Kardeşlerin’ bayrağı teslim alarak devam ettirdiğini söyleyen Yedikardeşler “Bayraktar Kardeşler imkanlar dahilinde bizim yapamadığımızı yapıyor, başka bir şey demeyeceğim.  Çünkü bu bir bayrak yarışıdır. Bugün Bayraktar Kardeşler, bayrağı aldılar ellerine. İsterim ki Anıtkabir’deki Atatürk’ün naaşının oradaki bayraktan daha yukarıda olsunlar. İstikbali odur” diye konuştu.