UYSAL’IN KIRCAMİ’DEN BÜYÜKŞEHİR UZANIŞI!

Hani bir söz vardır, “BAYRAM değil SEYRAN değil eniştem beni niye öptü” diye. O kadar SİYASİ gündemin arasında durup dururken KIRCAMİ meselesi gündeme getirildi.

CHP’deki iç çekişme devam ederken, yerel seçimin STARTININ verilmesine ramak kala Muratpaşa Belyediye Başkanı ÜMİT UYSAL’ın ‘KIRCAMİ’ başlığı ile sosyal medyadan yaptığı paylaşım bir hayli dikkat çekici oldu. UYSAL’ın geçmişi hatırlatıp yapılanları İNKAR ettiği bir açıklama!


İyiden iyiye Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı görüntüsü vermeye çalışan UYSAL’ın MAHKEME süreçlerini anlatırken hep kendinden tarafa yontması gözden kaçmadı. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Bu KIRCAMİ meselesi yeni değil, 35-40 yıllık bir konu. Bu sürede ne HÜKÜMETLER geldi, ne BELEDİYE başkanları geçti.

Kimisi sorunu çözme aşamasına getirdi, kimisi işi iyice KANGREN haline dönüştürdü. Yakın tarihlerde hem de UYSAL’ın başkanlığından önce çözüme kavuşturulan konu İSTEMEZÜKÇÜLER nedeniyle başa döndü. Yani MAKARA başa sardırıldı.

Bölgede yaklaşık 35 BİN kişiyi ilgilendiren İMAR PLANI mahkeme kapılarında süründü. 2019’da MENDERES TÜREL Büyükşehir Belediye Başkanıyken tapular verilmişti. Türel’in seçimi kaybetmesi ile ne olduysa yine İSTEMEZÜKÇÜLER devreye girip her şeyi alt üst ettirmişti. Aradan geçen birkaç yıl sonra HÜKÜMETİN desteği ile yeni bir plan onaylanmıştı.

İşte bu aşamadan sonra bu düzenlemeyi herkes SAHİPLENMİŞ, herkes kendi cephesinden ZAFER olarak göstermişti. 7’den 70’e herkes, “BU KEZ TAMAM” dedi. Tabi EKSİKLİKLER görmezden gelindi. Tıpkı bir önceki döneme benzer umutlar tazelenmiş TAPULAR yavaştan dağıtılmıştı. İşte bu şehrin malum İSTEMEZÜKÇÜ zihniyeti yine HORTLAMIŞ yapacağını yapmıştı.

Tabi bu tapuları alanlar ALEL ACELE vurdular kazmayı başlattı inşaatı. Alt yapı yok, yol yokken. Sonra hepsi YARIM kaldı. İşte benim ısrarla üzerinde durduğum o ZİHNİYET yeniden DAVA açıp çalışmaları durdurmuştu. Daha birkaç ay oldu. Ardından da 30 PARSELASYONLARIN İPTALİ için dava açtı.

Kimilerine göre bu sayısı 24. Geri kalan 6 DAVA ise doğru ise SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından açılmış. ÜMİT UYSAL’ın iddiasına göre de bunlar 14 Mayıs seçiminden hemen önce olmuş. Ancak benim anladığım bunca süreci UYSAL kendisi aşmış gibi satır aralarında mesajlar vermiş. Davaların bir avukatta toplanmasına da içerlemiş. Sanki kendisi hiç toplu davaya bakmamış bir hukukçu gibi.

Ayrıca KIRCAMİ’NİN RANT ŞEBEKELERİYLE İÇ EDİLMEYE çalışıldığını iddia etmiş Başkan Uysal. Şayet böyle bir şey var ise DERHAL olayı savcılığa intikal ettirmeli ki şebekeyi herkes öğrensin.

Kendisi KIRCAMİ için 9 yıldır uğraştıklarını söylese de işin evveliyatının daha eski olduğu malumdur. Kimseyi kandırmaya gerek yoktur. Siz asıl MURATPAŞA’da dönen RANT mevzuları ile uğraşın sonra da KIRCAMİ’de iddia ettiğiniz rant şebekeleri ile.

VELHASIL KELAM, bu mevzunun durup dururken “ZIRTTT” diye niye gündem yapılmak istendiğini sorup soruşturdum. Sözde, KIRCAMİLİLER yeni plan yapılacağı söylentisini çıkarmışta, ona içerlemiş paşam. KIRCAMİ konusunda hem iktidarı hem muhalefete çok emek sarf etti ama bu İSTEMEZÜKÇÜTLE zihniyet aşılamadığı için ÇİLELER çekilmeye devam ediyor.

Ben bu meselenin gündeme getirilmesinde bir mana çıkarırım o da, “UYSAL’IN BU YOLDAN BÜYÜKŞEHİR'E UZANMAK İSTEMESİ.” Çünkü 35 bin kişi, iki ile çarp 70 bin, 3 ile çarp 105 bin kişi eder. Hal böyle olunca BÜYÜKŞEHİR’E UZUNMAK KOLAY olur.


KADROLU VEKİLLER

Genel siyasete girmeyeceğim diye dün yazdım amma bu CHP insana yemin bozdurur. Böylede oldu. Dün sosyal medya KADROLU VEKİLLER haberi ile yıkıldı.

Değişim isteyen ancak kendisi bir türlü DEĞİŞMEYEN ve DEĞİŞİME ayak uyduramayan CHP var karşımızda. CHP’nin “Diktatör” diye hakaret ettiği Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a bir dönüp bakmalarını, bir de kendilerini SOSYAL DEMOKRAT olarak adlandıranların bakmalarını TAVSİYE EDERİM!

AK Parti 3 dönem kuralı uyguladı. DİKTATÖRLÜK ve TEK ADAMLIKLA suçlanan ERDOĞAN, partisindeki 148 MİLLETVEKİLİNİ değiştirdi. Yetmedi 15 BAKANI da değiştirdi. Yani yenilendi, değişim yaptı.

Peki değişimi isteyen CHP ne yaptı? Değişimi bırakın listedeki iki isim YEDİ DÖNEMDİR, üç isim ALTI DÖNEMDİR, yedi isim BEŞ DÖNEMDİR ve 14 isim de DÖRT DÖNEMDİR milletvekilliği yapıyor.

Erdoğan Toprak ve Engin Altay yedi dönemdir, Faik Öztrak, İlhan Kesici ve Yaşar Tüzün altı dönemdir, Özgür Özel, Tekin Bingöl,  Uğur Bayraktutan, Mahmut Tanal, Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu ise beş dönemdir Meclis'te görev yapıyor.

CHP'de dört dönemdir görevde olan milletvekilleri ise, “Murat Emir, Tuncay Özkan, Barış Karadeniz, Burcu Köksal, Gamze İlgezdi, Hüseyin Yıldız, Enis Berberoğlu, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Seyit Torun, Zeynel Emre, Nur Hayat Altaca, Utku Çakır Özer ve Vecdi Gündoğdu.”

Gördünüz mü KADROLU VEKİLLERİ? Kim değişim istemiş. Kim değişememiş ve kimler değişmiş. Karar sizin!