UYSAL’IN GİZLENMİŞ RAPORU

İçişleri Bakanlığı’nın Teftiş Kurulu’ndan, Muratpaşa Belediyesi’ne gelen “kamu zararı” dosyası belediye başkanı tarafından, belediye meclis üyelerinden saklanmakta olup rapor hakkında bilgi ve belgelerin verilmemesi yönünde talimatlar verilmektedir.  

Raporun içeriğinin Antalya halkından ve meclis üyeleri tarafından bilinmemesi için büyük gayretler gösteriliyor.  Raporun konusunu öğrenmek isteyen belediye meclis üyeleri, 5393 sayılı Belediye Kânununun “Denetimin kapsamı ve türleri” başlıklı Madde 55- Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır.  

Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsar. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kânunu hükümlerine göre yapılır.  Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetlenir.  

Belediyelere bağlı kuruluş ve işletmeler de yukarıdaki esaslara göre denetlenir. Denetime ilişkin sonuçlar kamuoyuna açıklanır ve meclisin bilgisine sunulur.  “İlgili madde hükmü doğrultusunda bilgi istenmiş ancak Belediye tarafından AK Partili meclis üyelerin başvuru talepleri reddedilmiştir.’’  

Neler gizleniyor?

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı, neler yapacak zaman ile göreceğiz. Rapor, “164 sayfa 60 milyon kamu zararı var” diyor... Söz konusu rapor, ilgili müdürlüklere sadece kendi alanını ilgilendiren kısımlar özenle seçilerek gönderilmiştir. Kamu zararını bertaraf edilmesi amacıyla belediye başkanının, başkanlık makamı yetkisini kullanarak kamu zararının üzerini kapatılmaya çalışılmış, ancak yapılan kamu zararını hiçbir hukuki bir maddeye gerekçe bulunamamıştır.

Müdürlükler tarafından harıl harıl savunma yazılarının yazılmaya başlandığı, yazılan savunmaları kurumun Teftiş İşleri Müdürlüğü’ne teslim edileceği, taraflı soruşturmalarıyla bilinen Teftiş İşleri Müdürlüğü’nün, başkanı korumak için savunmalarda düzeltme işlemleri yapacağı ve suçu personellere atacağı, daha sonra başkanın onay vermesi durumunda verilen 30 günlük sürenin son günü ve saatine kadar beklenerek İçişleri Teftiş Kurulu’na gönderileceği…

Ayrıca savunmaların Word ortamında belirtilen posta adresine gönderilecektir. Antalya halkından ve Belediye Meclis üyelerinden sır gibi saklanan raporun önümüzdeki günlerde kamuoyunda büyük yankı bulacağı tahmin ediyorum.

Ne dersiniz? Kalın sağlıcakla...