Uykuda yakalandılar: 32 adrese eş zamanlı operasyon

Antalya polisinin uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde titizlikle yürütülen çalışmasının ardından tespit edilen 75 şüphelinin yakalanması için şafak operasyonu yapıldı. 32 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına darbe vuruldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, uyuşturucu maddelerin kaynağını kurutmak, ticaretini ve kullanımını engellemek amacıyla harekete geçildi. Lider Gazete'nin de katıldığı operasyon, Antalya il merkezi ile Manavgat ve Alanya ilçelerinde belirlenen 32 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 


Operasyonda toplam 80 ekip, bin personel, 10 Özel harekat unsuru ve 5 narkotik madde arama köpeği görev aldı. 


10 KİLO 500 GRAM UYUŞTURUCU TÜREVLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Hava destekli olarak yapılan operasyon ve öncesinde gerçekleştirilen arama yakalamalarda ele geçirilen materyaller arasında “10 kilo 500 gram çeşitli türevlerde uyuşturucu madde, 8 bin 350 adet sentetik ecza ve uyuşturucu hap, bin 357 adet kâğıda emdirilmiş 550 bin kullanımlık sentetik kannabinoid A4 maddesi, 100 kök kenevir, 8 adet hassas terazi, 16 adet tabanca, 3 adet tüfek ile 270 adet fişek, Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda Türk Lirası ve döviz cinsinden nakit para” ele geçirildi. 

42 KİŞİ HAKKINDA TAHKİKAT BAŞLATILDI

Operasyon sonucunda 42 kişi hakkında uyuşturucu ticareti yapmak ve sağlamak suçundan, 4 kişi hakkında 2313 Sayılı Kanuna Muhalefet İzinsiz Kenevir Bitkisi Yetiştirmek suçundan, 29 kişi hakkında ise kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak suçundan tahkikat başlatıldı. Gözaltına alınan kişilerin rahat tavırları dikkat çekti. Polis aracına kelepçelenerek bindirilen şahsın, kendisini çeken kameralara; “iyi seyirler” diyerek rahat tavırlar sergilemesi gözlerden kaçmadı. 

Emniyet yetkilileri, Temiz Türkiye için uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere ve organizasyonlara yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.