UY'DURUK REZALET!

"Demokrasi" diyerek halktan oy isteyen, adında "halk" geçen ama halkın kararına saygı duymayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Konyaaltı İlçe Örgütü, milletin iradesini hiçe sayarak, büyük bir skandala imza attı. Hazırladıkları bildiriyle, partilerinde yaşanan istifa haberlerini kamuoyuyla paylaşan Lider Gazete’ye, adeta kin kusan CHP zihniyeti, AK Parti saflarına geçtikten sonra görüş bildiren vatandaşları da “yalan ve iftira” ile suçlayarak, algı yapmaya çalıştı. Önce tekzip amaçlı bülten yayınlayarak, rahatsızlıklarını ortaya koyan CHP Konyaaltı İlçe Teşkilatı, beklenen olumlu dönüşü alamayınca Başkan Onur Duruk imzalı ikinci metinle, milletin iradesini tartışmaya açmak için her yolu denedi. Gazetemizi “kara propaganda” yapmakla suçlayan Başkan Duruk, CHP’yi de, sözde "Türkiye’nin kurucusu" olarak gösterip, Atatürk ve silah arkadaşlarını hiçe saydı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Taciz skandalları, rüşvet iddiaları ve koltuk hesapları ile gündemden düşmeyen CHP, bir taraftan üye kaybetmeye devam ederken, diğer taraftan da bilgi, belge ve görüşlere dayalı yapılan haberlere karşı karalama çalışmasına devam ediyor. Lider Gazete’nin 8 Haziran Salı günü gazete sütunlarına taşıdığı ve CHP’den ayrılıkların konu edindiği “CHP’nin Kalesi Kan Kaybediyor” başlıklı haberimize, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk tarafından, CHP zihniyetine yakışır bir bildiri yayımlandı. Basına servis edilen metinde, çirkin bir dille ispat ve kanıta dayanmadan, partisini devrik cümlelerle savunmaya çalışan Başkan Duruk, vatandaşların milli iradesini hiçe sayarak, skandal açıklamalarda bulundu.  

ATATÜRK’Ü DE HİÇE SAYDILAR

Önce tekzip amaçlı bülten yayımlayarak, rahatsızlıklarını ortaya koyan CHP Konyaaltı İlçe Teşkilatı, beklenen olumlu dönüşü alamayınca ikinci bir bülten hazırlayarak, milletin iradesini tartışmaya açmak için her yolu denedi. Gazetemizi “kara propaganda” yapmakla suçlayan Başkan Duruk imzalı skandal bildiride, CHP, “Türkiye’nin kurucusu” olarak lanse edilip, Atatürk ve silah arkadaşları hiçe sayıldı. Paylaşım şöyle:  “Ayrıca haber (!) gibi sunulan bu iftira metninde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kollayıcısı Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik, iğrenç ifadeler ve hakaretler yer almıştır.”

CHP’DEN BASINA AYAR GİRİŞİMİ

Her fırsatta “basın özgürlüğünden” dem vuran CHP zihniyeti, yaptığımız haberler karşısında gazetemizi hedef göstererek ayar vermeye çalıştı. Onur Duruk, açıklamasının devamında “AKP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı'nın gerçek dışı beyanına dayandırılan ve AKP'den mail yoluyla gönderildiği gazete yöneticilerince ifade edilen yalan ve iftira içerikli metin, ne yazık ki gerçekliği araştırılmadan ve sorgulanmadan haberleştirilmiştir” ifadelerini yer verdi. Duruk’un partisinin de çok iyi bildiği üzere Lider Gazete, kurulduğu günden bu yana güçlü istihbarat ağı ve belgelerle haber yapmaktadır.

TERÖR SEMPATİZANI ÇIKTI

CHP’nin, geçtiğimiz seçimlerde özellikle Antalya’da CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un sayısız kez HDP yöneticileriyle masaya oturduğunu ve Nusret Bayar’ın da her fırsatta HDP’li yöneticileri ziyaret ederek destek verdiğini bir kenara bırakan Duruk’un, “Asılsız söylemlerde CHP'nin terör örgütü ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştür” diyerek, partisini aklamaya çalıştığı görüldü. Başkanlığını yaptığı Konyaaltı İlçe Teşkilatı’nın, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral’ın terör sempatizanlığıyla gündemden düşmemesine rağmen, görevden alınmaması bir kenara, uyarı dahi yapılmaması da CHP-HDP yakınlığını ispatlıyor.

 

KARAYILAN’IN DESTEĞİ

2019 seçimlerinde PKK elebaşı Murat Kaarayılan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini unutup, AK Parti’nin terör örgütüyle bağlantısını sorguladı.  Kesin ve net bir tavırla AK Parti’nin Konyaaltı’nda seçimleri kazanamayacağını belirten Duruk, “AKP, CHP'nin Konyaaltı'nda kan kaybedeceği hevesine asla kapılmamalıdır. AKP'liler, Konyaaltı'nda seçim kazanmayı rüyalarında dahi göremezler” ifadesiyle demokrasiyi hiçe saydığı görüldü.

ÇALINMADIK KAPI BIRAKMIYORUZ

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk tarafından basına servis edilen açıklamalı "talihsizlik" olarak nitelendirdi. Bayar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanlığı görevimize 9 ay önce 'Bismillah' diyerek, hızlı bir şekilde başladık. AK Partinin başarısının altında yatan en önemli unsurun teşkilat yapısıdır. Bu nedenle bizlerde ilçe yönetimi, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve mahalle yönetimlerimizle beraber omuz omuza aktif bir biçimde çalışıyoruz. Konyaaltı’nın 39 mahallesinde, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ‘gönül seferberliği’ adı altında sahalara indik, ziyaretler gerçekleştirdik. AK Parti'nin tüm icraatlarını bir bir anlatıyoruz, çalınmadık kapı bırakmıyoruz. Bizim davamızda durmak yok, yorulmak yok.

TÜRKİYE'NİN TALİHSİZLİĞİ CHP’DİR

“Sevdamız olan Konyaaltı ve Antalya için durmaksızın çalışmak ve hizmet etmek var. Bizim bu çalışmamız demek ki birilerini rahatsız etmiş görünüyor. Türkiye'nin talihsizliği; başarısız, basiretsiz ve çözüm üretemeyen bir muhalefettir. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da bunu görüyor ve artık tercihlerini AK Partiden yana kullanıyor.  Vatandaşlarımızla hasbihal ediyor, fikirlerini alıyor, gönüllerini kazanmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda AK Parti Konyaaltı’nda çok daha güçlenmiş şekilde yoluna devam edecek. Konyaaltı’nın kaderini değiştirmek için, birlik ve beraberlik içerisinde AK davanın bir neferi olmaya devam edeceğiz. Bu kutlu görevde bütün enerjimizi Konyaaltı’na harcayacağız.”

“HER SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

AK Parti Konyaaltı Kadın Kolları Başkanı Esra Karababa ise, söyledikleri her sözün arkasında olduklarını belirterek, her zaman haklının, doğrunun ve milletin yanında olduklarını vurguladı. Karababa “Hala kendi içinde hızla kan kaybeden CHP'nin, yaşadıkları kayıpları hazmetmeleri kolay değil tabii ki. Ancak şunu bilmeleri lazım ki, üyelikler illere, ilçelere yapılmaz. Parti için parti üyeliği yapılır, ikamet değişikliği yapan kişi de partiden çıkmış sayılmaz. Hukuken şahsın beyanı esastır. Halkın görüşlerini dahi kabul edemeyip yalanlayan bir zihniyet var karşımızda. Bizler CHP'li vatandaşlarımızı ve üyelerini talep ettikleri müddetçe, partimize üye yapmaya devam edeceğiz ve bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece 5 kişi değil onlarca vatandaşımız hali hazırda akın akın AK Parti saflarına geçiyor” şeklinde konuştu.