UYAN BAŞKAN ANTALYA SENİ BEKLİYOR

Çok değil, bundan 37 gün önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in karşısında "el pençe divan" bir şekilde duran dost görünümlü CHP’liler, şimdilerde ellerini ovuşturarak, Başkan Böcek’in “ölümünü” bekler oldu. Yaşamı boyunca türlü badireler ve merhaleler atlatan Muhittin Böcek, koronavirüs pençesinde yaşam savaşı verirken, en ağır darbeyi de dost bildiği kişilerden alıyor.

KOLTUK UĞRUNA ÇİRKİN TUZAKLAR

En büyük darbeyi, en yakınlarından almak, bu evrenin değişmez bir kuralı olduğunu gözler önüne seriyor. Yeni tip koronavirüs tanısıyla 7 Eylül’den bu yana yoğun bakımda tedavisi süren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tedavisi sürerken Başkan Böcek'in ölümü üzerinden yapılan koltuk hesapları, fitne ve dedikodular kente zarar vermeye devam ediyor. En ağır darbeyi en yakınlarından alan Başkan Böcek’e, son darbeyi ise “basın danışması” Serap Belovacıklı vurdu.

İSTİFA BAHANE, TWEET ŞAHANE

Danışmanın bu mesajının kastını aştığı, CHP’yi yeniden tartışmanın içine çeken, provoke edici bir algı oluşmasına neden oldu. Belovacıklı’nın gelen tepkiler üzerine istifa ettiği ileri sürülerken, aslında durumun pek de öyle olmadığı ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHİR’DE SÖZLER TUTULMUYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğunda vekaleten görevi yürüten Mehmet Hacı Arifoğlu’na istifasını veren Serap Belovacıklı’nın, daha önce verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı istifa etmeyi uzun süre önce düşündüğü ancak, Başkan Muhittin Böcek’in hastalığından dolayı bu süreci ertelediği öğrenildi. Diğer taraftan, Serap Belovacıklı’nın Ankara’da “Haber Global” ile anlaşarak gece haberlerini sunacağı, gelen bilgiler arasında olduğu öne sürüldü.

BAŞKANIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki düzensizlik ve başıboşluk her geçen gün artarak devam ederken, vatandaşlar ise Antalya’ya yapılacak hizmetleri dört gözle bekliyor. Başkan Böcek bir yandan canıyla uğraşırken, diğer yandan CHP’nin akılalmaz entrikalarından da sağ çıkmak ve dedikodularla savaşmak zorunda kalıyor. Muhittin Böcek’in sağlık durumunu fırsat bilip ölmeden mezara koyanlar, Muhittin Böcek ayağa kalkınca yüzüne nasıl bakacakları ise merak konusu.

NE YAPTIN SERAP?

Sevenleri tarafından yalnız bırakılmayan ve tüm Türkiye tarafından sağlık durumu yakından takip edilen Böcek hakkında ‘uyandırıldı’ diyen Belovacıklı, "Başkan Muhittin Böcek 35 gün sonra uyandırılmıştır. Sevenlerine, sevmeyenlerine, koltuk sevdasına girenlere saygıyla duyurulur" paylaşımı ile Böcek’in sevenlerini önce umutlandırdı ardından tepkileri üzerine çekti. Resmi kaynaklardan Başkan Böcek’in uyandırıldığı yönünde bir açıklama olmamasının ardından haberin yalan olduğu anlaşılınca paylaşımını silen Serap Belovacıklı’nın bu davranışı kafalarda soru işaretlerine yol açtı.

HASTANEDEN YALANLAMA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Koronavirüs tanısıyla yoğun bakımda tedavi gören Muhittin Böcek'in sağlık durumunun iyiye gittiği ancak 'uyandırıldığı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Hastane yetkilileri, Başkan Böcek'in yoğun bakımdaki takip ve tedavisinin devam ettiğini, sağlık durumunda kötüye giden bir durumun bulunmadığını belirtti. Başkan Böcek'in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek´in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Son 24 saat içerisinde olumsuz giden herhangi bir gelişme yaşanmamış olup, klinik seyri stabil olarak devam etmektedir" denildi.

KİM BU KOLTUK SEVDALILARI?

Daha önce Antalya siyasetindeki bazı isimlerden, Muhittin Böcek’in hastalığını fırsat bilerek koltuk hesapları yapanların olduğu sık sık vurgulanırken, Belovacıklı'nın yaptığı paylaşımdaki ‘koltuk sevdasına girenler’ tabiri, ‘Başkan hasta yatarken koltuğuna göz diktiler’ tartışmasını yeniden alevlendirdi. Sosyal medya kullanıcıları, Belovacıklı'nın kimlerin koltuk hesabı yaptığını açıklamasını isterken, CHP yönetiminin bu paylaşım sonrası bir açıklama yapmaması vatandaşları rahatsız etti. Böcek’in basın danışmanın yaptığı paylaşımla kimi ‘koltuk sevdası’ olarak hedef gösterdiği henüz bilinmiyor ancak Başkan Böcek’in tedavi sürecinde kapalı kapılar ardında yapılan kirli koltuk hesaplaşmaları uzun süredir Antalya siyasetinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

BÖCEK’İ YOK SAYAN YAZI

Geçtiğimiz günlerde de CHP Antalya Milletvekili Aday adayı İbrahim Uysal’ın yazdığı köşe yazısı, Antalya’yı şok etmişti. CHP’li Uysal, Belediye Kanunu'nun 44 ve 45. Maddelerinde yer alan ‘Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hallerinde kendiliğinden sona erer’ kanununu görmezden gelen ve Başkan Böcek’i yok sayan paylaşımında, “Antalya'yı Sayın Başkan Böcek gelinceye kadar onun idealleri, siyasi hedefleri ve düşünceleri doğrultusunda sürece katkı vermeleri gerekmektedir. Antalya, bilinmezliklerin içine sürüklenmeyecek kadar değerlidir” sözlerini kullanarak, pes dedirtmişti.

BAŞKAN TAŞ: KİRLİ SİYASET

Başkan Böcek’in rahatsızlığı üzerinden siyasi hesaplar yapıldığı yönünde açıklama yapan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, insan vicdanına sığmayan bu davranışı kınayarak, “AK Partili yöneticilerin adının ortaya atılması hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir. Bu çirkin oyunlara bizi bulaştırmayın” ifadelerini kullanarak, hedef saptırma gayreti içinde olan bazı siyasetçilerin, kurguladıkları hayal ürünü senaryoları kapı kapı dolaşıp sanki gerçekmiş gibi anlatarak, sosyal medya vasıtasıyla gündeme taşıdığını vurgulamıştı.

DEVLET YETKİLİLERİ SEFERBER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumunu yakından takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Başkan Böcek ile ilgili yaptığı açıklamada, "Durumu son birkaç güne daha iyi. Ancak kritik durumunun ciddiyetini sürdüğünü söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan devlet yetkilileri Başkan Böcek’i yaşam savaşı verdiği bu zorlu günlerde yalnız bırakmayarak, desteklerini sürdürüyor.

CUMHURBAŞKANI YAKIN TAKİPTE

Başkan Muhittin Böcek'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iyi haberler almaktan mutluluk duyduklarını açıklayarak, “Muhittin Başkanımız her geçen gün daha iyiye gidiyor, değerleri yükseliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de cihazdan çıkacak daha sonra da normalde dönecek. İyi haberleri almaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur” diye konuştu.

“İNŞALLAH HIZLA TOPARLAYACAK”

Geçtiğimiz günlerde, koronavirüs tedavisi sonrası akciğerlerinde yırtılma nedeniyle yoğun bakım ünitesinde uyutulan Başkan Böcek'i ziyaret eden, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, “Başkanın sağlık durumu bir önceki haftaya göre daha iyi. Başkanımızın hızlı bir şekilde toparlayacağını umuyoruz. Şu anda çok riskli bir durum yok. İnşallah hızla toparlayacak. Kendisine acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

MUHARREM İNCE'DEN DESTEK

Ayrıca CHP'nin eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Dualarımız Antalya’nın çalışkanlığı ile bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için. Kısa süre içinde, vatandaşlarımızın dualarıyla ve doktorlarımızın ilgisi ile yeniden aramızda olacağına inanıyorum. Aklım, kalbim Antalya’da" diyerek desteklerini sundu.

BÜYÜK AYIBA SESSİZ KALDI

Bu arada, onedio.com sosyal içerik platformunun Başkan Muhittin Böcek'in soyadını 'Haşere' diye yazması Türkiye gündeminde büyük tepkiye yol açmıştı. Konunun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından kamuoyunun gözleri başkanın basın danışmanı Serap Belovacıklı'ya çevrilirken, böyle bir çirkinliğe anında müdahale edilmemesi dikkat çekmişti.

TÜRKİYE SENİNLE MUHİTTİN BÖCEK

Antalyalı vatandaşların uzun süredir Başkan Muhittin Böcek’ten iyi bir haber beklemesi ve yapılan yanlış bilgilendirmenin herkesi üzüntüye boğması kabul edilebilir bir durum değil. Uzun zamandır Böcek’in sağlık durumunu yakından takip eden vatandaşlar bilgi kirlilikleriyle hayal kırıklığına uğrarken, Böcek’in ailesinin böyle yanlış bilgilendirmelerle üzülebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Başkan Böcek’e zor günlerinde sadece Antalyalılar değil tüm Türkiye’nin desteği devam ediyor.

BAŞKAN BÖCEK’TEN ‘AŞAMALI’ DİRİLİŞ

Koronavirüs tedavisi sonrası akciğerlerindeki hasar nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumunun gün geçtikçe iyiye gittiği belirtildi. Akciğerlerinin ECMO cihazından ayrıldığı öğrenilen Başkan Böcek'e verilen mekanik desteklerin, aşamalı azaltılmaya çalışıldığı açıklandı.

FARUK ÇELİK, FATMA ARSLAN