UTEF KOROSUNA ALKIŞ YAĞMURU

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Türk Halk Müziği Korosu, yılın ilk konserinde türkü severleri bir araya getirdi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda UTEF, Türk Ocakları Antalya Şubesi, Aksan Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği'nin organizasyonunda, şef Gürsel Aksungur'un yönetimindeki koro, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'u anma konseri düzenlendi.

ZİHİNLERDE YER ETMİŞ TÜRKÜLER

İzleyicinin yoğun ilgi gösterdiği konser koronun seslendirdiği söz ve müziği Aşık Mahsuni'ye ait 'Bana Yücelerden Seyreden Dilber' adlı türküyle başladı. Solist Hüsniye Işık'ın yorumladığı 'Yolumuz Gurbete Düştü' adlı türküyle devam eden konserde koro ve solistler 'Gel Gönül Uslan Gönül', 'Döngel Bir Tanem', 'Harmandan Gel Harmandan', 'Gözleri Fettan Güzel', 'Erisin Dağların Karı', 'Mektebin Bacaları', 'Kara Üzüm Salkımı', 'Barış Güvercini' gibi zihinlerde yer etmiş türküleri seslendirdi.

ALKIŞ YAĞMURUNA TUTTU

Koro ve solistlerin seslendirdiği türküleri ve konseri izleyenler, duygulu anlar yaşarken, koro şefi Gürsel Aksungur'u ve koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu. UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü hatırlatarak, "UTEF de sanata ve sanatçıya önem veriyor, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına sanat etkinlikleriyle katkı sunuyor" dedi.

DHA