UTANMA DUYGUSU

Malumunuz mecliste bütçe görüşmeleri var. Daha doğrusu ülkemizin yönetimine yön versinler, bizi temsil etsinler diye seçip gönderdiklerimizin; hayasızca hareketleri, hakaretleri, saygısızlıkları, yumruk yumruğa kavgaları var.

***

Yazık gerçekten yazık… Yüzde 25 oy almış bir partinin genel başkanı milletin kürsüsünden hayasızca el hareketi yapıyor. Biz özür beklerken pişkin pişkin sırıtıp; “elime değil, söylediklerime bakın” diyor.

***

Partisinin grup başkan vekili de yine arsızca ‘’Genel başkanımız sözlerini pekiştirmek için o hareketi yaptı ’’ diyor. Aynı grup başkan vekili başka bir oturumda İçişleri Bakanı’na ‘’Çakal’’ diyecek kadar haddini aşıyor.

***

Çakal dediği bakan; ‘’ PKK’lı bir katili, HDP’li vekilin evinde yakaladık’’ deyince çıtı çıkmıyor. Onun çıtı çıkmıyor ama partisinden diğer bir grup başkan vekili çıkıp ‘’HDP den bazı vekillerin PKK ile ilişkisi olabilir. Bu durum HDP’nin, PKK’nın güdümünde olduğu anlamına gelmez. Canınız sıkıldıkça; HDP’ye çatmayın’’ diyerek; HDPKK’yı savunuyor.

***

CHP’nin genel başkanı başta olmak üzere; grup başkan vekilleri, vekilleri, yöneticileri PKK’yı bitme noktasına getiren İçişlerine Bakanına ‘’Suç işleri bakanı, çakal’’ diyorlar. Ama; her ortamda PKK’yı savunan HDP’nin de terör örgütünün siyasi kolu olduğunu söylemeye cesaret edemiyorlar. 

***

Milletin oylarıyla seçilmiş ve Ülkenin İçişleri Bakanlığı görevini şerefiyle yapan bir bakana şuursuzca "Çakal" deme utanmazlığından çekinmiyorlar.

***

Bürokratlara hakaret edip, devlet kurumlarını küçük düşürmeye çalışan CHP; terör örgütlerine sahip çıkıyor. CHP bu son durumu ile halka değil;  PKK, FETÖ gibi terör örgütlerine hizmet ediyor. Tehlikenin farkında mısınız?

***

Gelelim asgari ücret meselesine…

***

Hepinizin bildiği gibi iki hafta öncesine kadar işçi sendikalarının çoğu ve muhalefet asgari ücretin en az üç bin beş yüz lira olması gerektiğini söylüyorlardı.

***

Ta ki sayın cumhurbaşkanımız (Hükümetin arabuluculuk görevinden doğan yetkisi ile); ‘’Önümüzdeki sene inşallah asgari ücrete bu güne kadar yapılan zammın fevkinde bir zam yaptırmaya çalışacağız’’ diye açıklama yapınca; kulislerde dört bin lira gibi bir rakam konuşulmaya başlandı.

***

Benim kanaatimce de; önümüzdeki yıl asgari ücret dört bin liraya yakın olacak. Gel gelelim bu seferde o sendikalar ve muhalefet dört bin yetmez. En az beş bin iki yüz lira olmalıdır. Demeye başladılar.

***

Gönül ister ki; asgari ücret beş değil, yedi bin iki yüz olsun. Ama benim dikkatinizi çekmek istediğim konu; üç bin beş yüze razı olanlar, kulislerde ki, dört bin rakamlarını duyunca; hayır efendim dört bin yetmez, beş bin olsun demeye başladılar.

***

Bunun adı rol çalmaktır. Sayın cumhurbaşkanımızın sözlerini çalıp biz istedik oldu diye halkın gözünü boyamaktan başka bir şey değildir.

***

Arkadaşlar emin olun asgari ücret beş değil, yedi bin olsa bile; bunlar yedi bin yetmez, sekiz bin olsun diyecekler.