USULSÜZLÜĞE 'SARI' DİRENİŞ

Kanal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yeşiltepe Taksi Durağı esnafı, kendi bölgelerine yakın bir noktadaki başka bir taksi durağının Kepez Kaymakamlığı önünde usulsüz şekilde faaliyet gösterdikleri için mağdur olduklarını dile getirerek, “Evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz” diye konuştu

Antalya Kepez ilçesi Kanal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yeşiltepe Taksi Durağı esnafı, kendi bölgelerine yakın bir noktada olan Atatürk Mahallesi Sakarya Bulvarı üzerindeki başka bir taksi durağının, Ulaşım Koordinasyon Merkez (UKOME) Genel Kurul Kararlarına aykırı olarak usulsüz şekilde faaliyet göstermelerinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.  

ŞOFÖR ESNAFI: MAĞDURUZ

Yeşiltepe Taksi Durağı esnafı adına konuşan ve mağduriyetlerini aktaran Yeşiltepe Taksi Durağı Başkanı Feyyaz Kılınç, Sakarya Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bu taksi durağının Kepez Kaymakamlığı önündeki elektrik direklerine usulsüz şekilde taksi çağırma zili taktıklarını iddia etti. Bu taksi durağının kendi sınırları dışında müşteri aldıklarını vurgulayan Kılınç, yapılan bu usulsüz faaliyetlerden dolayı mağdur olduklarını söyleyerek, konunun bir an önce çözülmesini talep etti.

“KORSAN TAKSİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR”

Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan ve kendi sınırları içerisinde bulunmamasına rağmen usulsüz bir şekilde Kepez Kaymakamlığı önündeki direklere zil takarak faaliyet gösteren taksi durağı hakkında konuşan Yeşiltepe Taksi Durağı Başkanı Feyyaz Kılınç, “Bu taksi durağı adeta korsan taksi çalıştırır gibi burada taksi çalıştırıyor. Kepez Kaymakamlığı’nda sınırları bulunmadığı halde 7-8 tane zil takarak ve ayrıyeten kendi sınırları içerisinde alanları yetmezmiş gibi buraya da araç koyuyorlar” diye konuştu.

UKOME’YE DİLEKÇE VERİLDİ AMA…

Ayrıca Kanal Mahallesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Yeşiltepe Taksi olarak bir üçgenin içerisinde kısıtlı şekilde kaldıklarının altını çizen Kılınç, etraflarındaki taksi duraklarının aralarında kaldıkları için evlerini ekmek götürmekte zorlandıklarının altını çizdi. Kılınç, “Burada tıkılıp kaldık. Bunun kamuoyuna duyulmasını istiyorum. Bu konu hakkında Şoförler Odası’na ve UKOME Şube Müdürlüğü’ne dilekçemizi verdik. Buna rağmen ‘tamam, halledeceğiz’ dediler ve bizi öylece beklettiler. Bu konun bir an önce çözülmesini istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Ahmet ARĞILLI