USLU’DAN ‘ÖNCE SAĞLIK’ VURGUSU

TBMM AkdenizPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu inşaatında sonunda yaklaşılan Kumluca Devlet Hastanesi EK Hizmet Binası’nda incelemelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AkdenizPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu inşaatında sonunda yaklaşılan Kumluca Devlet Hastanesi EK Hizmet Binası’nda  incelemelerde bulunarak Başhekim Fatih Aladağ’dan, teknik elemanlardan ve müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Kumluca Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı’nda sona yaklaşılıyor. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Antalya’mızı sağlık alanındaki yeni yatırımlar ile güçlendiriyoruz.  Bu yatırımlarımızdan bir yenisi Kumluca ilçemizde artık tamamlanma aşamasına geldi. Kumluca Devlet hastanemize toplamda 22 bin 400 metrekare kapalı alana ekliyoruz. Yıl sonuna bitmesi planlanan bu ek bina inşaatı ile birlikte Kumluca Devlet Hastane’mizin hem yatak sayısı 150 ye çıkaracak hem de B grubu bir hastane haline getireceğiz. Ek Bina inşaatı diyoruz ancak yeni bina mevcut kullanılan hastane binasının yaklaşık 2.5 katı büyüklüğünde. Dolayısıyla ek binadan daha öte yeni bir hastane. Ameliyathaneleri, yoğun bakım odaları, acil servisi, tıbbi cihazları, kapalı ve açık otoparkı ile Kumluca’ya yakışan 5 yıldızlı bir hastane kazandırıyoruz. Hastane içinde tıbbi ve görüntüleme cihazlarının alımları devam ediyor” dedi.

“SAĞLIK HER İŞİN BAŞI”

Sağlığın her işin başı olduğunu ifade eden Uslu, “Bizim siyasetimiz eser siyaseti, hizmet siyaseti. Bu yatırımlarla, eserlerle pandemiyi atlattık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eser siyaseti ve vizyonu ile pandemide Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinin bile yaşadığı krizleri yaşamadık. Bu topraklarda doğmuş, bu toprakların evladı olarak,  Bölgemize, Kumluca’mıza, Batı Antalya’ya, Tekeli Coğrafyamıza hizmet verecek bu sağlık yatırımı için, sağlık hizmetleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Antalya’mızın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve Milletvekillerimize şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.