USLU’DAN İKİYÜZLÜ 'SİYASET' ELEŞTİRİSİ

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Lider Medya ziyaretinde Antalya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Zehra TEKECİ, Fatma ARSLA

Lider Medya ekibiyle bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis gündeminin yanı sıra Antalya gündemini de yakından takip ettiğini ifade eden Uslu, “Mecliste çalıştığımız vakitlerin dışında Antalya’da bölgemizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bölgemizde turizm, ticaret ve tarımı adım adım takip ediyoruz. Bunları yaparken de yerel yönetimi siyaseti ve gündemi yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİYE DESTEK VERMEYE DEVAM”

Uslu, Antalya ziyaretlerinde çiftçilerle de sık sık bir araya geldiğini belirterek, “Çiftçilerimiz soğuk hava dalgası nedeniyle yorucu birkaç hafta geçirdi. Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi girdi fiyatlarında da artışlar söz konusu oldu. Çiftçilerimizin gübre fiyatları yükseldi. Bu konuda hükümetimiz çalışma gerçekleştirdi ve bir miktar gevşeme oldu. Daha da gevşemesi, çiftçiye destek olunması için çalışmalara devam ediyoruz. Diğer yandan ürünlerin değer kazanması konusunda da ciddi adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYA ÖRTÜ TARIMDA LİDER ŞEHİR

Antalya’nın örtü altı tarımda Türkiye’nin lider şehri olduğunu vurgulayan Uslu, Türkiye’de en çok yaş sebze ve meyvenin Antalya’da üretildiğine dikkati çekti. Tarım ürünlerinde ihracat konusunda çok iyi bir noktada olunduğunu ifade eden Uslu, “Batı Antalya İhracatçılar Birliği verilerine bakarsanız en önemli kalemlerin başında yaş sebze ve meyve ihracatımız geliyor. Rusya dahil olmak üzere orta doğu ülkeleri ve bazı Avrupa ülkelerine yaş sebze ve meyve gönderiyoruz. Örtü altı tarımda katma değeri yüksek, hijyenik ve güvenli ürünler üretiyoruz. Bilinçli bir çiftçilik yapıyoruz ve ürünlerimiz dünyanın her yerinde güvenle tüketilebiliyor” dedi.

“MUHALEFET İKİYÜZLÜ SİYASET YAPIYOR”

Muhalefet partilerinin üretim durumuna ilişkin vatandaşın kafasını karıştıracak açıklamalarda bulunduğuna değinen Uslu, “Muhalefet her zaman spekülasyon yapmaya çalışıyor. Yaza doğru ürün bollaşması ve üretimin kolaylaşması nedeniyle fiyatlar düştüğünde muhalif kesim çiftçiliğin bittiğini söylüyor. Üretimin artık yapılamayacağına dair açıklamalar yapıyorlar. Aynı kesimin Ankara’da ve İstanbul’daki milletvekilleri domatesin pahalılığından bahsediyor. Bir karar verin ucuz mu pahalı mı? Antalya milletvekili burada çiftçiye şirin görünmeye çalışıyor, İstanbul milletvekili aynı tarihte tüketiciye şirin görünmeye çalışıyor. Ürün pahalıysa, pahalı ucuzsa, ucuzdur. Bunlar ikiyüzlü siyasettir. Elbette fiyatların bir rutinde olması gerekiyor ama üretim maliyetleri de bellidir. Çok fazla artış veya düşüş olursa ilgili kurumlar zaten devreye girer. Bu söz konusu olmadığında çiftçilere yönelik spekülasyon yapmak, çiftçiliğin biteceğini söylemek yanlıştır. Tüketiciye de domatesi, biberi taneyle alacaklarını söylemek doğru değil. Bu gibi söylemlerle spekülatif ikiyüzlü siyaset yapıyorlar. Onların siyaseti her konuda böyle, net bir kararları ve politikaları yok. Günlük politika değiştiriyorlar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN AMİRAL GEMİSİ: ANTALYA”

Antalya’nın sadece örtü altı tarımda değil tropikal meyve üretiminde de öncü şehir olduğunu aktaran Uslu, “Antalya tropikal meyveler açısından da adeta Türkiye’nin amiral gemisi. Türkiye’de tropikal meyvelerin yüzde 90’ı Antalya’da üretiliyor ve ciddi bir katma değer sağlanıyor. Bu ürünlerin geliştirilmesi ve üretimin arttırılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.