UNUTULAN TEKRARLANIR

Münafığın alameti üçtür: Konuşunca yalan söyler, söz verince sözünden cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.

Herkesin vicdan sesi vardır. Ancak bazıları onu dinlemez. Onun saçma söylediğini sanır. Şu insanlara istisnaca “vicdansızlar” denir. Onların vatana, sevdiklerine ve hatta kendilerine ihanet etmelerinin nedeni olmaz. Er ya da geç, bedeli olur...

BEŞ YIL ÖNCE BUGÜN

Tam beş yıl önce bugün… 15 Temmuz, Türkiye’nin en karanlık, büyük, tarihi ve en uzun gecesiydi. Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) planladığı bir askeri darbe girişimi yaşandı. 251 kişinin şehit edildiği kanlı darbe girişiminde Türk milleti akın akın meydanlara akıyordu.

HALKIN ŞANLI DİRENİŞİ

Hiç kimse ne ilerleyen tanklara, ne uçan uçaklara ne de patlayan silahlara aldırış etmeden direniyor ve teker teker ya şehit oluyordu, ya da yaralanıyordu. O gecenin birçok direniş hikâyesi var ancak en önemlisi “Allah’u Ekber” nidalarıyla tanklara, mermilere göğsünü siper eden halkın direnişi ve savunması, tarihe şanlı bir destan olarak yazılıyordu.

HAİN DARBENİN ADI

‘HAREKAT YILDIRIM’

15 Temmuz hain darbe girişimi, darbecilerin verdiği isimle Harekat Yıldırım veya Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan başarısız darbe girişimidir.

BAŞKOMUTAN'DAN “VATAN” ÇAĞRISI

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016'da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

ANA, BACI, GARDAŞ…

İstanbul’daki Boğaziçi köprüsü bir grup rütbeli ve askeri öğrencilerle kapatılarak işgal edilmişti. Sonrasında burada yaşananları hatırlayınız. Ana, bacı, gardaş elinde Türk Bayrağı ile can verenleri, siyasi kimliğine bakmaksızın, makamı, ticareti, unvanı olmaksızın, bile bile şehadete yürüyenleri rahmetle dualarla yad ediniz.

HAFIZANIZI CANLI TUTUN

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve 50 milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçaklarının Gazi Meclisi defalarca bombaladığını unutmayınız. Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan’a suikast düzenlediğini hafızalarınızda canlı tutunuz.

TÜRK MİLLETİNE İHANET

Hain gecede Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fatih Kasırga ve birçok üst düzey yetkili bu ihaneti gerçekleştirenlerin elinde cebren tutsak edilerek devlete, vatana ve aziz milletimize ihanet edildi. 

Bu darbe girişimi 12 Eylül 1980 darbesinden 36 yıl sonra gerçekleştirilen cebren silahlı askeri darbe teşebbüsü olarak kayıtlara geçti. 15 Temmuz tarihi 2017 yılında ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ adıyla resmi tatil ilan edildi.

BİR SELA’YA BAKAR

İşte sizinle asıl dertleşmek istediğim de tamda budur.  15 Temmuz’da yaşananları sık sık hatırlatalım. Biliyoruz ki, unutulan her katliam yeniden tekrarlanır. Unutturmayalım, hafızalarımızı taze tutalım. TRT’nin ‘Geceden Şafağa 15 Temmuz’ belgeselini, bu yıl yayımlayacağı ‘Mahrem’ belgeselini, 15 Temmuz’da sinemalarda gösterimde olacak olan filmi tavsiye ediyorum.

SÖZÜN ÖZÜ

Dosta düşmana ise bir çift sözümüz var:

Bir Sela’ya bakar, UNUTULMASIN!