ÜNİVERSİTELİ AZRA'DAN GÜNLERDİR HABER ALINAMIYOR

Antalya’da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu 4 gün önce evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Haytaoğlu’ndan haber alamayan ailesi ve yakınları sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Kızının cinayete kurban gittiğinden şüphelenen baba Mustafa Haytaoğlu, “Benim kızım yaşasaydı karakola sığınırdı” dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesi Kültür mahallesinde yaşayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan 28 Temmuz'dan bu yana haber alınamıyor. Seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan Haytaoğlu’nun ailesi ve yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Lider Gazete muhabirine konuşan baba Mustafa Haytaoğlu, kızının kaybolduğu gün koronavirüse yakalandığını ve karantinada kalması gerekirken evden ayrıldığını söyledi.  Koronavirüse yakalanmasının ardından ailesiyle tartışan Azra, “Hava almaya çıkıyorum” diyerek kimliğini almadan evden ayrıldı. Ablasının araması üzerine bir kafede koronavirüse yakalanan bir başka kişiyle oturduğunu söyleyen Azra’dan bir daha haber alamayan aile durumu polis ekiplerine bildirdi. Polisin arama çalışmaları devam ediyor.

“KORONAVİRÜS GEÇİRMİŞ BİR ABİYLE OTURUYORUM”

Baba Haytaoğlu, koronavirüse yakalandığı için evde tartışma çıktığını söyleyerek, “Kızım Azra, ablasına 'Ben aşağı inip biraz hava alacağım' demiş. Azra’nın gece geç saatlere kadar eve gelmemesi üzerine  ablası Azra’yı aramış. ‘Bir kafede koronavirüs geçirmiş bir abiyle oturuyorum. O da koronavirüs geçirmiş, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım’ demiş. Telefonlarına ulaşılamıyor. En son mesajı kaybolduğu günün ertesi sabahı 09.30’da görüldü” dedi.

“CİNAYETE KURBAN GİTTİ”

Kızının cinayete kurban gitmiş olabileceğini ve sosyal medyadan tüm Türkiye’nin Azra’yı aradığını söyleyen baba Haytaoğlu, “Ben net konuşuyorum, kızımın cinayete kurban gittiğini düşünüyorum. Yaşasaydı bir telefon bulup da karakola sığınamaz mı? Tüm Türkiye onu arıyor. Annesine babasına acırdı benim kızım” diye konuştu.

“HAZAN’ YAZILI DÖVMESİ VAR!”

Acılı baba Çukurova’dan Antalya’ya kızını aramak için geldiğini ve sosyal medyadan yapılan her ihbarı değerlendirdiğini ifade ederek, Azra’nın en son Konyaaltı’nda görüldüğünü söyledi. Baba Haytaoğlu, kızının fiziksel özelliklerini tanımlayarak, siyah kıvırcık saçlı, 1,55 boylarında, 45 kilo ağırlığında ve sol göğsünün üzerinde ‘Hazan’ yazılı dövme olduğunu söyledi. 

 

TELEFONLA EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİNİN KİMLİĞİNE ULAŞILDI

Baba Haytaoğlu,  Azra kaybolmadan önce telefonla görüştüğü kişinin kimlik bilgilerine sinyaller üzerinden ulaşıldığını söyleyerek, “Antalya’da emlakçılık yapan bir kişi ile görüşmüş. Polis olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor” dedi.

“BİRAZDAN BENİ ALMAYA GELECEKLER”

Azra’nın kaybolduğu gece 75. Yıl Caddesi üzerindeki bir petrolde arabaya bindiğini gördüğünü iddia eden arkadaşı Ö.M, “Çalıştığım kafenin önünde maske ve eldiveniyle Azra ile karşılaştım. Ne olduğunu sorduğumda koronavirüse yakalandığını söyledi ve ben de hastaneye götürebileceğimi söylediğimde ‘Abim beni almaya gelecek, birazdan beni almaya gelecekler” dedi. Azra, bulunduğumuz petrole gelen arabaya bindi. Azra’nın götürüldüğünü düşünmüyorum çünkü gelen kişilerle sarıldı ve öyle bindi arabaya” diye konuştu.

“O GECE CANI SIKKINDI”

Azra’nın canının o gece sıkkın olduğunu söyleyen Ö.M., “Azra, ile karşılaştığımda 10 dakikalığına yürüyüşe çıktığını, koronavirüse yakalandığı için ablasının kendisine vebalı gibi davrandığını söyledi.  Karantinada olması gerektiğinden dolayı artık çalışamayacağını ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.