ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI!

YKS tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıt sürecine geçilecek. Bu noktada, üniversite kayıtları ne zaman yapılacak sorusu da şimdiden öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. ÖSYM tarafından konuyla ilgili açıklama gelirken 2021-2022 üniversite kayıt tarihleri duyuruldu.

 

Yapılan açıklamada YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacağı bildirilirken, Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacağı açıklandı. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

HABER MERKEZİ