ÜNİVERSİTE İÇİN TER DÖKECEKLER

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin bir yıl boyunca hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için çalıştığı YKS sınavına günler kaldı. Önümüzdeki cumartesi ve pazar günü yapılacak YKS sınavında 2 buçuk milyondan fazla üniversite adayı ter dökecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite adaylarına düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran’da Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturum şeklinde gerçekleşecek. 2 milyon 600 bin adayın hayalleri için yarışacağı sınava günler kala kimi öğrenci ders çalışmayı tercih ederken, kimi öğrenci ise yoğun bir yılın stresini atarak geçiriyor.

DİNLENME ZAMANI

Antalya’da özel bir eğitim kurumunda kurucu olan Şahin Korkmaz, kurumlarında eğitim gören öğrencilerin son bir haftada yoğun bir şekilde deneme sınavına girdiğini ve son iki gün kala ise öğrencilerin dinlenmeleri gerektiğini tavsiye etti. Koronavirüs pandemisinde de sınav hazırlığını sürdüklerini söyleyen Korkmaz, “Öğrencilerin morallerini yüksek tutmaya çalıştık. Bu sınavın üniversitedeki sınavlara hazırlık olduğunu söyledik. Öğrencilerin evde olduğu zamanlarda da desteklerimizi sürdürdük” dedi.

KİTAP OKUMA VURGUSU

Öğrencilere kitap okumayı ilke edindiklerini söyleyen Korkmaz, “Her öğrencimize eğitim siteminin bir parçası olan kitap okumayı tavsiye ediyoruz. Ülkelerin kalkınması için mutlaka kitap okumanın hayatın bir parçası olduğunu söyleyip örnek olmaya çalışıyoruz. Kitap okumak öğrencilerin hedeflerine ulaşmak için büyük bir adım” diye konuştu.

HAYALİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Hayalindeki psikoloji bölümünü kazanmak için 3 yıldır sınava girdiğini söyleyen Rojin Turan, “YKS’ye 3 yıldır hazırlanıyorum. Benim için çok zor bir süreçti. Psikolojik olarak beni çok yordu. İstediğim bölüme ulaşmak için çok çabalıyorum. İlk senelerimde çok ders çalışamadım. Bu sene düzenli ve sistemli bir şekilde çalıştım. Bu sene kazanabileceğime inanıyorum kendime güveniyorum” diye belirtti.

HOCALAR DESTEK VERDİ

12. sınıf öğrencisi Atabey Ateş, yazılım mühendisi olmak için hafta sonu sınavda ter dökecek 2 buçuk milyon öğrenciden biri. Son zamanlarını çalışarak geçirdiğini söyleyen Ateş, “Hedefimde yazılım mühendisliği var. Son bir aydır deneme çözüyorum. Pandemi biraz kötü etkilese de hocalarımızın desteğiyle sınava hazırlandım” ifadelerini kullandı.