UMUTLARINI SÖNDÜRME

Umutlar yüreğine bir ışıktır. Yeşil, mavi ve beyaz… Yüreğimizin umut renklerini tüketmemek gerektiği inancındayım. Sen ne kadar ‘evet tükendim artık’ desen de hayat seni yeniden hazırlar umutlarına.

Bir yerlerde tıkandığını hissettiğinde, ufka biriktirdiğin umutların hayat damarın olur işler yüreğine. Bereketlenir umutların. Hayatın akışına karşı yön veremediğin çok şey var elbette.

Ömür rotana yön verebilirsin, fakat gönül rotana yön vermek zordur. Gönül rotana yön veremezsin, sadece onun yolculuğunda eşlik edersin.

Duygularının vizyonu ne kadar genişse gönlün de o kadar geniş demektir. Bir mandala sıkışmış gibi asılı bırakma yüreğini. Gönlünün sana söyledikleri var, kulak ver dinle… Bir şeyler anlatıyor sana..

“Hadi” diyor, “yeniden” diyor. Duyguların ve acıların seni dibe çektiğinde kalkman için el uzanıyor sana düştüğünde, doğrulman için. Görmezden gelme sana göz kırpan umutlarını.

Düşüncelerinin de yüreği vardır. Sen neyi hissedersen yüreğinden o akar içine. Düşüncelerinle var olursun. Duygularına yol bulursun…  Yüreğin yuvarlanır umutlarına, sen ayakta kal diye…

Duygularının akışına göre, umutlu olmakta biraz ısrarcı davranmak gerekiyor. Umutlu olmakta ne kadar ısrarcı olursan, o kadar sağlam bir gelecek karşılıyor seni.

Pes etmeden yoluna devam ettiğinde, ilerdeki günlerinin heybesine mutluluk biriktiriyorsun. Oysa bunun farkında bile değiliz. Her acı ve hüzün, kalıcı gibi gelir bize.

Zor günlere düştüğümüzde hiç bitmeyecek ve hiç geçmeyecek gibi gelir. Hemen karaları bağlar gönlümüz. Bir çaresizlik hissi kaplar benliğimizi.

Sol yanımız çekingen davranır, ümitleri hayata serpiştirmeye. Oysa bir ömür yetecek kadar vardır ümitlerimiz hayata. Tükenmez ümitler, bitmez…

Yeter ki sen gönlünden eksik etme. Hayallerini süsleyen, gerçeklerinken yüreğini ümitsizlik dergahına uğratma.

Gönlünün eşiği serttir, çıkamazsın kimi zaman. Bir adım öteye gitmez ümitlerin. Yaşadık ve bitti dediğimiz çok şey var oysa. Gönlümüzden düşmeyen, gitmeyen gittikçe içimize yerleşen…

SON SÖZ

Unutma; Umutlar, zorluk köprüsünde zorunlu kolaylıklarındır.