UMUTLAR YEŞERDİ

Ruud Boffin, Güray Vural ve Veysel Sarı'nın cezalı olduğu Antalyaspor'da savunma kurgusu bu haftanın en merak edilen konularından birisi oldu. Diogo Sousa'nın yerinin kalede garanti olduğu düşünülürken, savunmada Nuri Şahin'in tercih edeceği birkaç alternatif mevcuttu. Özellikle Veysel Sarı ve Güray Vural'ın yokluğunda yabancı kontenjanını bu bölge için kullanan Nuri Şahin, orta sahada Hakan Özmert tercihini yaparak, Andrea Poli ve Admir Mehmedi'yi dışarıda bıraktı. 

Sayısal anlamada beklentilerin altında olsa da taraftarının büyük desteğiyle maça hızlı başlayan Antalyaspor oldu. Alt sırada yer alan Yeni Malatyaspor, Altay, Rizespor, Giresunspor, Göztepe ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada bu fırsatı değerlendirmek isteyen Kırmızı-Beyazlılar, ilk dakikadan itibran oyunu rakip yarı alana yıktı. 

Baskının meyvesi de 16. dakikada geldi. 1 yıldır top oynamadan Antalyaspor'a gelen ve neredeyse hiç ara vermiş gibi görüntü çizmeyen Fernando Lucas Martins, öyle bir gol attı ki buram buram kalite koklattı. Gol de Doğukan Sinik'in de katkısını unutmamak lazım. Maçın ilk düdüğüyle birlikte rakip kaleyi sürekli olarak zorlayan genç futbolcu, golde atağı başlatan ve ceza alanına kadar girip savunmayı karıştıran isim oldu.

Golden sonra da vitesi düşürmeyen Antalyaspor'u rahatlatan gol, maçın yıldızı Fernando Lucas Martins'in asistinde Fedor Kudriashov'dan geldi. Brezilyalı'nın kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükselen Rus futbolcu, hem takımını rahatan isim oldu hem de Kırmızı-Beyazlı formayla ilk golüne ulaştı. 

Devre arasına 2-0'ın getirdiği rahatlıkla giden Antalyaspor, ikinci yarıda kendisini fazla sıkmadı. Oyunu rolantide tutan Akrep için 85'te Mehmedi ile gelen gol ise pastanın süsü oldu. Bu sonuçla Antalyaspor belki de sezonun en kritik virajından kayıpsız çıktı. Düşme hattındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada hata yapmayan Antalyaspor, yeni transferlerinin de öne çıkan performansıyla gelecek haftalar için büyük umut verdi.